Sinds wanneer bestaat de Wegenwacht fiets service?

De ANWB wegenwacht fiets service ook wel 'pechhulp fiets' genaamd bestaat sinds 1 maart 2012. Het is een service die u als fietser kunt gebruiken wanneer u pech heeft onderweg. Waarschijnlijk door het grotere aantal elektrische fietsen heeft de ANWB deze service in het leven geroepen. Een andere verklaring kan zijn dat we als Nederlanders steeds minder technisch zijn en niet iedereen zijn of haar band kan plakken wanneer deze lek is. Het bied ons ook een extra gemak, waarom zelf moeilijk liggen doen terwijl je ook de ANWB kunt bellen.

 

 

Hoeveel mensen zijn er lid van pechhulp fiets?

Rond september 2013 kende de ANWB fiets pechhulp ongeveer 100.000 leden. De ANWB vind dit zelf een goede start, en verwacht dat het aantal zal gaan toenemen. In het totaal zijn bijna 4 miljoen mensen lid van de ANWB, dus zijn er nog 3,9 miljoen over om lid te worden van de extra service.

 

Voordelen ANWB Wegenwacht Fiets Service

Een groot voordeel van de service is dat u bij pech met uw fiets niet meer afhankelijk bent van vrienden of kennissen om u eventueel op te halen. Ook als u zelf uw band niet ter plekke kunt plakken is de pechhulpservice een interessante oplossing.

Een tweede voordeel is dat de ANWB wegenwacht u naar uw bestemming brengt of naar een fietsenwinkel in de buurt. Hierdoor komt u in ieder geval aan of wordt uw fiets gerepareerd en in veel fietsenwinkels hebben ze wel een leenfiets ter beschikking.

Een derde voordeel is dat elektrische fietsen ook geholpen worden. Aan een elektrische fiets kan van alles kapot gaan waar u geen direct aandeel in heeft.

Als laatste voordeel kan genoemd worden dat de ANWB Wegenwacht Fiets Service ook geldt voor scooters, brommers en scootmobielen. En dat kan mooi zijn voor brommer gebruikers.

 

 

Nadelen ANWB Wegenwacht Fiets Service

Kosten; De service is natuurlijk niet gratis. Het is een betaalde toevoeging op uw bestaande ANWB wegenwacht lidmaatschap.

Alleen voor ANWB leden; U kunt alleen van de fiets pechhulp gebruik maken als u ANWB lid bent. Maar het komt vaak voor dat mensen die veel fietsen dit ook doen omdat ze geen auto hebben of willen hebben uit principe. Deze mensen kunnen dus geen lid worden.

18 jaar of ouder; Het lidmaatschap kan niet worden afgesloten voor kinderen. Dit is jammer als uw kind elke dag ver moet fietsen naar school.

Max van 4x pech per jaar; U kunt met uw fietspechhulp abonnement maar vier keer per kalenderjaar gebruik maken van de service. Dit is in de meeste gevallen verwacht ik ruim voldoende. Maar er zijn ook uitzonderingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een slechte anti lekband hebben die uw binnenband lek prikt omdat er een stukje metaal in zit dat bij een bepaalde belasting uitsteekt. Vaak kunnen de experts de reden voor uw lekke band niet vinden en gaan ze er van uit dat het iets was dat weer uit de band is. En plakken ze netjes uw band. Maar u zult zien dat u binnen een week weer een lekke band heeft en dezelfde stappen ondergaat, en weer vinden ze het lek niet. Op deze manier bent u zonder dat u er iets aan kunt doen snel door uw vier service oproepen heen.

 

Ook interessant:

Fietsnavigatie wordt steeds populairder

 

Tips fietsen in winterweer en sneeuw

 

Belangrijk

De informatie in dit artikel dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.