Fietsendragers zijn een populair typisch Nederlands product. Veel mensen houden er van om een flink stuk te fietsen, mountainbiken of om een wielren tocht te doen. Maar om elke keer vanaf je huis te vertrekken is na verloop van tijd minder leuk. Daarom schaffen veel mensen een auto fietsendrager aan waardoor ze hun fietsen met de auto meekunnen nemen en nieuwe fiets plekken kunnen bezoeken. Maar voor de meeste fietsdrager modellen dient u een trekhaak te hebben om de fietsendrager op uw auto te monteren. Dit is niet zo mooi wanneer u een auto hebt zonder trekhaak. Maar gelukkig zijn er ook enkele leveranciers die hier iets aan hebben gedaan en ze hebben de trekhaak loze fietsdrager op de markt gebracht.

Prijzen fietsendrager zonder trekhaak

Afhankelijk van het type fietsdrager lopen de prijzen uiteen van 80 tot 400 euro. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel fietsen u wilt vervoeren. Fietsendragers waar twee of drie fietsen op kunnen zijn vanzelfsprekend duurder dan modellen voor 1 fiets.

Fietsendrager zonder trekhaak aan autodak

Er zijn leveranciers die een fietsendrager hebben ontwikkeld die op uw auto dak gemonteerd moet worden. U bevestigd de fietsendrager dan op de bagagerail systeem wat de meeste auto's tegenwoordig wel hebben. Controleer van te voren wel altijd of uw merk en type auto wel geschikt is voor de betreffende fietsendrager.

Fietsendrager zonder trekhaak aan achterklep

Ook zijn er modellen die op de een of andere manier aan de achterklep bevestigd worden. Het verschilt sterk per merk hoe dat dit gebeurt. Ook hier geldt dat u van te voren goed moet navragen of uw merk en type auto wel geschikt is voor de fietsendrager zonder trekhaak die u op het oog heeft. Deze optie kan interessant zijn voor kleinere auto's die zowel geen trekhaak hebben als geen dakrailsysteem.

Koop een losse trekhaak en een gewone fietsendrager

Wanneer u een auto heeft zonder dakrailsysteem of een trekhaak en toch een fanatiek fietser bent en u daarom graag fietsen met uw auto wilt vervoeren, is het misschien toch geen slecht idee om een losse demonteerbare trekhaak aan te schaffen. Voor bijna elk model auto zijn er losse demonteerbare trekhaken te koop. Deze kunt u vast bouten aan uw auto. Met zo een trekhaak mag u geen zware lading trekken maar ze zijn prima geschikt om fietsendragers aan te monteren. Zo kunt u kijken of er tweedehands trekhaken beschikbaar zijn, die zijn een stuk goedkoper en een trekhaak is een onderdeel dat niet snel kapot gaat.

Fietsendragers en elektrische fietsen

Wanneer u in bezit bent van een elektrische fiets is het belangrijk dat u in de gaten houdt of het type fietsendrager dat u wilt aanschaffen geschikt is voor elektrische fietsen. Daarnaast is het een feit dat elektrische fietsen zwaarder zijn dan gewone fietsen, dus moet u ook opletten hoe u de fiets op de drager aanbrengt. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld los verkrijgbare oprij goten. Zeker voor oudere mensen kan dit een uitkomst bieden.

 

Ook interessant:

Voordelen en nadelen ANWB Wegenwacht Fiets Service

Fietsnavigatie wordt steeds populairder

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.