Elektrische fietsen worden steeds populairder. Steeds meer mensen schaffen een elektrische fiets aan. In het begin waren dit vooral ouderen die moeite hadden met fietsen terwijl ze dit wel nog graag zouden willen doen. Voor hun is het een ideale uitkomst, want ze kunnen weer verder fietsen dan voorheen en ze blijven bovendien fitter omdat je toch mee moet trappen. Maar ook de jongere volwassenen gebruiken steeds vaker een elektrische fiets. Ze gebruiken deze dan vooral voor het woon werk verkeer.

 

Alle bekende fietsmerken hebben elektrische fietsen

Er is nagenoeg geen een fietsmerk dat fietsen verkoop tin Nederland die geen elektrische fietsen verkoopt. Batavus, Gazelle, Gaint en Sparta zijn wel de vier bekendste merken op de Nederlandse markt. Ook de kwaliteit van de elektrische fietsen is de laatste jaren sterk vooruit gegaan. ook zien we de laatste jaren dat elektrische fietsen niet alleen meer voor oude mensen zijn. steeds meer jongeren schaffen e rook een aan. soms zijn dit nog scholieren die wat verder moeten fietsen voor het voortgezet onderwijs. Maar ook veel dertigers schaffen een elektrische fiets aan voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer.

 

 

Enkele voordelen elektrische fiets

Een elektrische fiets heeft natuurlijk voordelen die voor zichzelf spreken. En wanneer je geïnteresseerd bent in een elektrische fiets ben je meestal al bekend met die voordelen.

-) Groter fiets bereik; Vooral oudere mensen die niet meer zo ver kunnen fietsen kunnen met een elektrische fiets ineens weer veel langere afstanden afleggen. Deze groter actieradius vergroot hun levenswereld aanzienlijk omdat ze bijvoorbeeld voor de elektrische fiets niet meer bij iemand op bezoek gingen die in een dorp in de buurt woont.

-) U komt minder bezweet aan op uw bestemming; mensen die hun elektrische fiets gebruiken om naar het werk te fietsen vinden het prettig dat ze goed door kunnen fietsen en toch niet bezweet aankomen.

-) Ook met wind tegen gaat u lekker snel. Niets is zo erg als een lang stuk te moeten fietsen met volle tegenwind. Het lijkt alsof u telkens tegen een muur aan het fietsen bent. Met een elektrische fiets heeft u hier veel minder last van.

 

Enkele nadelen elektrische fiets

-) De elektrische fiets is een stuk zwaarder dan een gewone fiets. Dit komt voornamelijk door de accu. Maar dit houdt wel in dat je hem niet zo makkelijk ergens overheen tilt of een trap op tilt. Ook is hij moeilijker op een fietsendrager te tillen. Veel oudere mensen staan hier soms niet bij stil. Er zijn wel speciale fietsdragers voor elektrische fietsen. Deze zijn uitgerust met oprij planken. Maar dan moet u de auto wel zo hebben staan dat u vanaf de zijkant er met de fiets bij kunt.

-) Vergeten op te laden; Het overkomt bijna iedereen wel een keer of soms vaker. Je wilt of moet ergens heen en je zit net op de fiets kom je er achter dat je hem toch niet hebt opgeladen.

-) Drukte bij populaire snel laadpunten zoals een café; Op mooie drukke zomerdagen kan het op populaire fietsroutes soms heel druk zijn. Cafés en andere drink en eetgelegenheden langs deze fietsroutes hebben steeds vaker een paar snel laad plekken waar u de elektrische fiets kunt opladen terwijl u lekker iets gaat drinken en/of eten. Maar omdat er tegenwoordig steeds meer mensen een elektrische fiets hebben is er soms een wacht rij bij deze oplaad punten.

-) Oppassen met opstappen; Uit diverse onderzoeken is gebleken dat veel ongelukken met oudere mensen en elektrische fietsen gebeuren tijdens het opstappen. De elektrische fiets begint namelijk met ondersteunen wanneer u de trappers rond beweegt en u maakt daardoor relatief snel meer snelheid.

 

 

 

Belangrijk:

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie. Het kan zijn dat de regelgeving ondertussen is gewijzigd in België of Duitsland. Kijk daarom altijd op de website van de belastingdienst om de laatste stand van zaken voor u te krijgen.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.