Veel mensen kampen met te weinig energie. Zo zijn er mensen die zich al moe voelen wanneer ze opstaan. Andere storten vroeg in de avond helemaal in en willen het liefst een tukje doen op de bank. De oorzaak dat iemand te weinig energie heeft of dit zo beleeft kent vele mogelijke oorzaken. Het is per persoon verschillend wat de oorzaak zou kunnen zijn. Dit kan genetisch vastliggen, of komen door uw levensstijl maar ook ouderdom is een oorzaak van weinig energie in het lichaam. Wat veel mensen die met een laag energieniveau kampen proberen is het nemen van supplementen, meestal in de vorm van pillen, poeder, shake of repen. In dit artikel leest u er een aantal hiervan en hun voor en nadelen.

 

 

Pillen die kort energie geven

 Er zijn zeer veel verschillende soorten pillen van verschillende merken op de markt. Elke leverancier beweert dat zijn pillen het beste werken door toegevoegde stoffen en ingrediënten. Over het algemeen kunnen ze in twee hoofdgroepen worden ingedeeld. Dit zijn de pillen of supplementen die een korte tijd energie afgeven en supplementen die dit een langere tijd doen. De groep pillen die een korte tijd energie afgeven zijn voor de meeste mensen met een energie tekort niet voldoende. Het kan soms wel als extra helpen bij uw energie huishouding. Ook kunnen ze gebruikt worden wanneer u wilt afbouwen met het nemen van extra energie supplementen. U kunt dan bijvoorbeeld in bepaalde situaties wanneer u weet dat u heel erg moe wordt van te voren zo een pil nemen. Maar over het algemeen zijn deze pillen vooral geschikt voor mensen die veel sporten of een intensive baan hebben.

 

Pillen die zorgen voor een algemeen hoger energie niveau

Er bestaan ook pillen en supplementen die beweren dat ze uw energie in zijn geheel verbeteren. Dit is de groep pillen die een langere tijd energie afgeven. In sommige gevallen zijn het niet de pillen of supplementen zelf die de lange tijd de energie afgeven maar werken ze indirect in het voordeel van uw natuurlijke energiehuishouding. Zo bevatten sommige lichaamseigen stoffen die door het lichaam opgenomen worden. En deze stoffen zijn dan vaak verantwoordelijk voor uw natuurlijke energie productie.

 

 

Energie dranken

U kunt in de supermarkten en webwinkels kiezen uit allerlei soorten sportdranken. Sommige geven direct energie andere juist voor een langere tijd. Maar over het algemeen gaat het hier om de groep van korte energie supplementen. Ze zijn niet op de markt gebracht om uw algehele energie huishouding van uw lichaam de hele dag te ondersteunen. Daarom zijn ze meestal voor mensen met structurele energie tekorten niet afdoende. In de winkels zijn zowel A merk als huismerk energie dranken te verkrijgen. U kunt beide eens proberen om te zien welke uw voorkeur heeft.  

 

Energie shake

Energie shake's kunnen in de juiste samenstelling wel zorgen voor een ondersteuning van uw energie niveau. Dit komt omdat ze meestal bestaan uit vaste ingrediënten die niet zoals sportdranken sneller worden afgevoerd door het lichaam. Maar ook over de shake's moet gezegd worden dat er zeer veel verschillende soorten zijn met allemaal verschillende ingrediënten. En welke er het beste voor u werken is moeilijk van te voren in te schatten. Een algemeen voordeel wat mensen ervaren van een shake is dat deze ook een vullend gevoel geeft.

 

Energie repen

Energie repen hebben een aantal voordelen ten opzichte van shake’s, pillen en andere supplementen. Je kunt ze namelijk makkelijk meenemen en nuttigen wanneer je wilt. Ook vinden veel mensen ze lekker, ten opzichte van shake’s die men vaak minder lekker vindt. Er is veel verschil in de soorten energierepen. Sommige bestaan voornamelijk uit koolhydraten en andere weer uit suikers of een combinatie hiervan. Maar dit zijn meestal de energie repen die een korte energie boost geven. Wanneer u juist uw algehele energie peil wilt verhogen zijn er ook gespecialiseerde energie repen te verkrijgen. Deze zijn wel veel duurder dan de eerst genoemde energierepen die u in de supermarkt kunt krijgen. U kunt hierover meer informatie vragen bij uw apotheek of huisarts.

 

Vraag een diëtist of voedingsadviseur om raad

Wat u wel kunt doen is het inschakelen van een diëtist of voedingsadviseur voor uw energie probleem. Zij kunnen in een aantal sessies bepalen wat misschien voor u het beste kan werken. Soms kunt u ook beter minder van sommige dingen eten of drinken zodat u sneller een resultaat merkt.

 

BELANGRIJK

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie. Ook de medisch gerelateerde artikelen dienen uitsluitend als informerend geïnterpreteerd te worden. Mocht u gelijkenissen opmerken of denken dat u (of iemand die u kent) misschien een te laag energie niveau heeft raadpleeg dan altijd eerst de huisarts of neem contact op met een andere specialist.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.