Heeft u last van astma of hooikoorts? Of bezit u huisdieren en hebben vrienden of familie daar last van? Heeft u last van sigaretten rook in uw huiskamer? De antwoorden op deze vragen geven aan dat de luchtkwaliteit in uw huiskamer of slaapkamer niet optimaal is en dat uzelf of sommige mensen daar hinder van ondervinden. Een luchtfilter apparaat kan u helpen deze problemen tegen te gaan en de luchtkwaliteit in uw huis of slaapkamer te verbeteren.

 

 

Voordelen luchtfilter

Het grote voordeel van een luchtfilter apparaat is dat hij de kwaliteit van de lucht verbetert door deze te filteren. Dit gebeurt meestal met twee filters, de eerste is een actiefkool filter, deze onttrekt van alles uit de lucht. En een standaard filter in de vorm van een matje. Deze zorgt ervoor dat stof, pluisjes, honden- en kattenharen en andere vuiligheden uit de lucht gehaald worden. Tevens kun je het luchtfilter apparaat aan een tijdschakelklok hangen waardoor hij alleen aangaat wanneer u dat wilt. Bijvoorbeeld ’s nachts of overdag wanneer u op uw werk bent. Vooral mensen die bijvoorbeeld een milde vorm van astma of hooikoorts hebben kunnen veel baat hebben bij een luchtfilterapparaat. Maar het verhoogt natuurlijk ook uw algemene leefgenot wanneer u minder last heeft van rooklucht of de geur van uw huisdieren.

 

Nadelen luchtfilter

Naast mooie voordelen hebben luchtfilters ook een paar nadelen. Ten eerste is dit dat je af en toe de filters moet vervangen of reinigen. Ten tweede dat ze stroom verbruiken. Zeker wanneer u hem vele uren per dag aan hebt staan kan het een groot gebruiker zijn van uw totale stroom kosten. En ten derde, en dat is waar sommige mensen niet altijd bij stil staan, is dat hij geluid maakt. Dit komt natuurlijk door de draaiende delen die de lucht aanzuigen. Dit kan ’s nachts hinderlijk zijn wanneer u hem op uw slaapkamer heeft staan.

 

 

Prijzen luchtfilter

Er zijn een aantal luchtfilter apparaten te verkrijgen. Ze verschillen in prijs tussen de 50 en de 250 euro. U kun ter voor kiezen om de goedkoopste te kopen, maar kijk ook eens naar het wattage dat ze verbruiken, en hoeveel de filters bijvoorbeeld kosten. Want dat zijn de kosten die u over de gehele levensduur aan het apparaat kwijt bent. Over het algemeen geldt dat de duurdere modellen ook stiller zijn. Vergelijk de verschillende modellen daarom altijd even op het aantal decibel dat ze produceren.

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.