Veel mensen in Nederland hebben regelmatig of af en toe last van een pijnlijke nek. Dit kan komen door verkeerd bewegen of belasten van de spieren in de nek. Ook doen sommige spieren meer pijn wanneer ze kou hebben geleden. Er zijn veel producten in de handel die uw pijn kunnen verzachten of wegnemen wanneer u nekpijn heeft. Elk product heeft zo zijn voor en nadelen.

 

 

Kersenpitkussen tegen nekpijn

Kersenpitkussens bestaan al heel lang en zeker met de uitvinding van de magnetron werden ze heel populair. Je maakt hem een beetje vochtig doet hem even in de magnetron en je hebt een warm kussen dat relatief lang zijn warmte afgeeft. Kersenpit kussens hebben een aantal voordelen. Ten eerste zijn ze duurzaam wanneer je ze op de juiste manier gebruikt. Kersenpitten zijn een natuurproduct waar je niet veel aan kapot kunt maken. Omdat de pitten rond en glad zijn kun je een kersenpitkussen vaak zo vormen dat hij lekker op je pijnlijke plek ligt. Er bestaan ook een paar nadelen aan kersenpitkussens. Ten eerste is dit dat sommige mensen vergeten ze een beetje nat te maken en hem vervolgens te lang in een magnetron doen. waardoor de pitten verbranden of zelf kunnen ontbranden. Een tweede nadeel is dat ze naar verloop van tijd er vies uit kunnen gaan zien aan de buitenkant. Dit komt omdat je ze meestal op je huid legt en hiermee zweet en bijvoorbeeld make-up en dergelijke in het kussen komen. Ook vinden veel mensen ze een beetje muf ruiken na verloop van tijd, ook dit heeft te maken met de vervuiling op het kussen, meestal is dit zweet.

 

 

Elektrische nekdeken tegen nekpijn

Er zijn in winkels maar ook online verschillende soorten elektrische nek dekens, kussen of mantels te koop. Ze werken in principe allemaal hetzelfde, er zitten elektrische draden in verwerkt die warm worden wanneer je er stroom op zet. Vaak heb je een aantal warmte standen waar je uit kan kiezen. Een groot nadeel van deze elektrische warmte dekens is dat de stekker in het stopcontact moet zitten willen ze werken. Je kunt er dus niet vrij mee door het huis wandelen. Ook willen ze nog wel eens stug zijn waardoor ze niet lekker om je nek passen. Maar aan de nadere kant is het grote voordeel dat ze elke keer precies even warm worden en je dus je spieren iedere keer dezelfde ontspanning geeft. Qua prijs verschillen de modellen en leveranciers ook best veel. Er zijn er al van rond de twintig euro maar ook voor het dubbele of meer.

 

Graankussen tegen nekpijn

Naast kersenpit kussen die je in de magnetron opwarmt zijn er ook graankussen die volgens het zelfde principe werken. Vaak moet je in plaats van ze nat te maken er een kopje water bij zetten. Voor zover ik weet hebben ze als nadeel dat ze niet zo heet worden als de pitten in een kersenpitkussen. Maar als grote voordeel hebben de graankussens dat ze veel lichter zijn dan de kersenpitkussens, hierdoor liggen ze comfortabeler in uw nek. Naar mijn inziens zijn de graanpitten ook wat gevoeliger voor verkeerd gebruik. Dus dat ze eerder niet goed meer werken omdat je per ongeluk een keer de magnetron te lang hebt ingesteld.

 

Heat pads tegen nekpijn

Een steeds populairder product om nek pijn te verlichten is het gebruik van heat pads. Dit zijn veelal schijven gevuld met een vloeistof die wanneer hij geactiveerd wordt warmte afgeeft door een chemische reactie in de gel. Hierdoor geven ze wel 20 minuten een aangename warmte af. En het grote voordeel is dat de heat pads herbruikbaar zijn omdat je ze een tijdje in kokend water moet leggen zodat de gel de warmte weer op kan nemen. De oorsprong van deze heat pads ligt in de wintersport. Daar worden ze gebruikt om bijvoorbeeld in je skihandschoen te doen waardoor je lekker warme handen krijgt.

 

Infrarood lamp tegen nekpijn

Infrarood lampen waren vooral in de ‘70 en ’80-er jaren heel populair. De lampen gaven heel veel warmte af en dit zou heel goed zijn voor het lichaam. In principe klopt dit ook wel, alleen hebben deze lampen een groot nadeel dat ze door de hoge warmte en straling ook slecht voor de huid waren. Je mocht er niet te lang achter zitten kwam men achter. Tegenwoordig zijn de infrarood lampen veel veiliger en voldoen ze aan strenge normen die er toen nog niet waren. Een ander nadeel van een infrarood lamp is dat ze relatief veel stroom verbruiken. En in het gebruik is het soms lastig om precies goed voor de lamp te gaan zitten zodat je zowel ontspannen zit en de infrarood warmte op de juiste pijnplek terecht komt.

 

Nek massage kussen tegen nekpijn

Er zijn ook nek massagekussen in de omloop. Deze apparaten hebben vaak een hoefijzer vorm en kunnen naast lekker warm worden ook een lichte massage uitvoeren omdat er bewegende delen inzitten. Deze gaan dan op en neer of draaien rond en masseren hiermee uw nek en spieren. Of een nek massage kussen iets voor u is, is moeilijk van te voren te zeggen. Sommige mensen vinden het ondingen omdat ze niet heel warm worden of omdat de massage functie niets uithaalt bij hun nekpijn. Over het algemeen zijn ze niet heel goedkoop.

 

Tijgerbalsem en andere spiercrèmes tegen nekpijn

We kennen allemaal wel de tijgerbalsem en spiercrèmes die we op kunnen smeren wanneer we last hebben van een stijve of pijnlijke nek. De werkzame stoffen die er in zitten dringen door de huid en worden door het bloed opgenomen en zorgen voor een warme plek. Hierdoor worden de spieren optimaal geconditioneerd wat ze helpt bij het verwerken van de stijfheid of pijn.

 

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.