Kentekenbewijs wordt kentekencard

Vanaf 2014 voert de overheid het kentekencard in. Deze heeft dezelfde afmeting als het rijbewijspasje, identiteitsbewijs of een creditcard. Er wordt daarom ook gesproken over het creditcard formaat. Je hebt dus geen last meer van het grote papieren kentekenbewijs dat we nu nog kennen. Dit was voor veel mensen namelijk een doorn in het oog als je bijvoorbeeld ging stappen of uit eten. Je moest dan als man je kentekenbewijs in je jas laten zitten omdat deze te groot is voor je broekzak of je portemonnee.

 

 

Een ander voordeel is dat de kentekencard moeilijker na te maken is. Tevens zit er een chip op waar de gegevens van de huidige eigenaar op staan. Wanneer je een nieuwe auto koopt zal je het nieuwe pasje krijgen. Oudere auto’s krijgen pas een nieuwe kentekencard wanneer de auto van eigenaar wisselt of wanneer het huidige kentekenbewijs kwijt raakt of gestolen wordt of wanneer je dit als eigenaar aanvraagt.

 

De kentekencard gaat voor zowel auto’s als motoren gelden. In principe is het een hele vooruitgang maar er kleven ook een paar nadelen aan. De chip op het pasje is natuurlijk gevoelig voor bijvoorbeeld sterke magnetische straling. Ook is een pasje minder buigzaam dan een het papieren kentekenbewijs. En als laatste kunnen we er van uit gaan dat dieven ook met hun tijd meegaan. Misschien komen er diefstal technieken waarbij ze op afstand de chip kunnen uitlezen en gegevens erop kunnen wijzigen of copieren.

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.