Iedereen heeft waardevolle spullen die men ergens opbergt en verstopt en hoopt dat ze nooit gestolen zullen worden bij een inbraak. Dit kunnen erfstukken zijn zoals sieraden, ringen of horloges. Maar ook belangrijke documenten zoals een diploma, testament of aandelen. Maar ook andere informatie die men ergens noteert zodat je ze niet vergeet zoals wachtwoorden en pincodes van belangrijke dingen zoals bankzaken en e-mail accounts.

 

 

Voordelen kluisje in boekvorm

Je kunt deze waardevolle spullen opbergen in een kluisje of safe op zolder, onder je bed of in een kast. Maar wanneer inbrekers een kluis tegenkomen weten ze ook bijna zeker dat er waardevolle spullen in zitten. Dus zullen ze deze als dit kan meenemen of proberen open te breken. Een kluisje in de vorm van een boek biedt hier een antwoord op. Het grote voordeel van een boekkluisje is dat hij bijna niet opvalt in je boekenkast of een volle doos met andere boeken op je zolder. Bijna elke dief heeft haast wanneer hij inbreekt, hij zal zoeken op bekende plekken. Plaatsen die te veel tijd kosten om uit te pluizen laat hij liever links liggen. Vaak voelen ze wel aan dozen of deze relatief zwaar zijn omdat er dan mogelijk een kluis in is verstopt, maar wanneer ze alleen boeken zien gaan ze die niet allemaal af omdat er mogelijk eentje een boekkluisje is.

 

Daarom is in mijn ogen een boekkluisje een doeltreffend middel om kleine waardevolle spullen en paperassen veilig op te bergen. Zeker wanneer je hem verstopt op zolder in een doos met andere oude boeken.

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.