Heeft u een hond of kat die te snel eet? Dan is een antischrok voederbak misschien iets voor u. Veel dieren eten zo snel mogelijk. Dit komt natuurlijk voort uit het wild waar voedsel niet altijd beschikbaar is en andere kapers vaak op de loer liggen om een deel van het voedsel af te pakken. Daarom eten bijna alle dieren op hun instinct zo veel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd. Maar dit is niet altijd prettig voor het dier. Het kan namelijk voor ongemak zorgen. Denk bijvoorbeeld aan oprispingen, diarree of braken. Dit kan komen doordat het voer niet klein genoeg is gekauwd of dat er te weinig vocht aanwezig is in de maag of darmen of omdat de maag/darm flora simpelweg verstoord raakt. Veel huisdiereigenaren merken aan hun hond of kat dat deze zich niet lekker voelt na het eten en willen dit verhelpen.

 

 

Langzaam leren eten

Veel huisdier eigenaren gaan met de bovengenoemde klachten naar de dierenarts wat ze er aan kunnen doen. Wanneer de dierenarts vermoedt dat de klachten komen door te snel eten kan hij of zij u enkele dingen adviseren. Ten eerste is dit om uw hond of kat langzamer te laten eten door hem dit aan te leren. Maar het moet gezegd worden dat deze methode niet voor elke hond of kat werkt en dat het zeker niet makkelijk of snel geleerd is. Ook zijn honden en katten slim genoeg om rustig te eten wanneer het baasje er is maar toch te schrokken wanneer ze alleen zijn. een tweede optie is om het voedsel in twee stappen te geven met een korte tussenstop. Dit kan helpen maar het is voor u als baasje meer werk en gedoe. Een derde advies wat steeds vaker gedaan wordt is het aanschaffen van een anti schrok voederbak. Dit is een speciale eet bak die voorkomt dat uw hond of kat snel al het eten op kan eten.

 

Wat is het principe achter een anti schrokvoederbak?

Er zijn verschillende soorten antischrok voederbakken. Ze zien er allemaal net anders uit en werken ook net anders. Maar over het algemeen werken ze volgens het volgende principe:

De voederbak is zo vorm gegeven dat uw hond of kat niet gemakkelijk met zijn bek bij de broekjes of het voer kan komen en heel veel voer in een keer door te slikken. Veel antischrok voederbakken werken met pinnen/uitstulpingen die naar boven wijzen en waartussen de brokken komen te liggen. Uw huisdier kan alleen met wat handigheid met zijn tong of soms zelfs zijn poot een paar brokjes vrij maken om op te eten. Hierdoor kan uw hond of kat nooit schrokkend eten.

 

Waar is een antischrok voederbak te koop?

Antischrok voederbakken zijn op meerdere plaatsen te koop. Ze worden ook steeds meer gemeengoed en aangeboden in aanbiedingsfolders en dergelijke van de grotere dierenwinkelketens. U kunt een antischrok voederbak kopen bij uw dierenarts, dierenspeciaalzaak of via een online webwinkel.

 

Verschil tussen antischrok voederbak voor honden en katten

Niet elke antischrok voederbak is geschikt voor elk huisdier. Katten eten over het algemeen kleinere brokjes en zijn zelf ook kleiner dan een gemiddelde hond. Vraag daarom in de dierenwinkel om advies dat bij uw kat of hond past.

 

 

Prijzen antischrok voederbakken

De prijzen van antischrok voederbakken verschilt nogal per type en merk. Maar ze zijn te krijgen tussen de 10 euro voor de simpele typen en bijvoorbeeld 40 euro voor een design voederbak van een bekend merk. De meeste antischrok voederbakken zijn gemaakt van plastic of een andere kunststof soort zodat uw hond of kat zich er niet aan kan blesseren.

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.