Smartphones worden steeds goedkoper en goedkoper en steeds meer mensen schaffen er daarom een aan. Veel mensen willen voor hun eerste model niet meteen een duur high end model. Vaak wordt er gekozen voor een zogenaamd instap model dat alles kan wat een dure smartphone ook kan alleen zijn de prestaties minder goed. Voor veel mensen is dit niet erg want de vooruitgang van een standaard mobiele telefoon naar een smartphone is al een gigantische verbetering. Maar het kiezen voor een instap model smartphone kent ook een aantal nadelen. Een daarvan is de grote van het vaste geheugen op de telefoon. Anders gezegd hoeveel MB is dit?

 

Waarom een zo groot mogelijk vast geheugen op uw smartphone?

De hoofd reden om vooraf op te letten welke instap modellen het grootste vaste geheugen hebben is dat u op de lange termijn altijd te weinig opslag ruimte krijgt. En dit kunt u niet upgraden of uitbreiden. In het begin zult u hier niets van merken maar naar verloop van tijd gaat u meer en meer doen met uw smartphone en daarvoor is opslagruimte nodig.

 

Waarvoor dient het vaste geheugen?

Bij veel smartphones kunnen de programma’s en apps die u gebruikt alleen geïnstalleerd worden op het vaste geheugen. En elke app of programma heeft een aantal MB nodig om te kunnen werken. Ook om een applicatie te installeren of up te graden is vaak vrije ruimte nodig.

 

Vraag vrienden en kennissen die een smartphone hebben om advies

U kent vast wel iemand die al een smartphone heeft. Vraag hem of haar hoe groot het vast geheugen is en welke programma’s er allemaal geïnstalleerd zijn en of hij of haar hier problemen mee heeft gehad? Elke smartphone heeft een menu gedeelte waar dit duidelijk wordt weergegeven.

 

Hoeveel vast geheugen heeft u minimaal nodig?

Hoeveel vast geheugen u minimaal nodig heeft kan ik niet precies zeggen en dat scheelt natuurlijk ook per persoon. Maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 200MB vaste opslag ruimte niet voldoende was bij mijn eerste smartphone. Er was niet voldoende ruimte om bijvoorbeeld enkele bekende en veel gebruikte apps geïnstalleerd te hebben. Dan heb ik het over: Facebook, Buienrader, Rabobank en Hotmail. Daarom zou ik oppassen met smartphones die minder dan 1 gig aan intern of vast geheugen hebben.

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.