ip172-Tips-om-meerwaarde-aan-uw-huis-te-creëren

Isolatie in uw huis aanbrengen

Wanneer u een huis heeft dat nog niet goed geïsoleerd is kunt u dit aanbrengen om uw huis meer waarde te geven. Bekende voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van isolerend glas, muur-, vloer- en dakisolatie. Bekijk welke isolatie opties u nog heeft of waar u de meeste besparing kunt krijgen en laat dit vervolgens aanbrengen in uw huis. Wanneer een huis geïsoleerd is volgens de laatste stand der techniek wordt dit door de meeste taxateurs als meerwaarde voor het huis getaxeerd. Tegenwoordig hebben alle huizen ook een energie label, wanneer u deze isolatie toepast wordt uw huis energie zuiniger. Hiermee kunt u ook goed adverteren tijdens de verkoop.

Een dakkapel plaatsen

Wanneer u op uw zolder een dakkapel laat plaatsen zorgt u ervoor dat de zolder een ruimte wordt die daardoor voor meerdere functies geschikt wordt. Kopers kunnen er een extra kinderkamer van maken of een werk of studie ruimte. Op deze manier word uw huis bijvoorbeeld ook interessant voor gezinnen met 3 of 4 kinderen wanneer u in de oude situatie maar 3 slaapkamers had op de eerste verdieping. Een dakkapel is een van de meest bekende verbeteringen om meerwaarde aan uw huis te creëren.

Een serre in de voortuin

Veel huisbezitters staan er niet bij stil maar in de voortuin kan ook een serre geplaatst worden om een grotere woonkamer te creëren en het woongenot te verhogen. Er zijn ook mogelijkheden om deze serre dieper in de grond aan te leggen waardoor de serre schuin kan aflopen wat de tuin in zijn geheel ruimer laat lijken. Het grote nadeel is natuurlijk dat u hierdoor wel een minder groot voortuin oppervlak overhoudt. Maar veel mensen nemen dit graag voor lief want een voortuin wordt door de meeste mensen niet intensief gebruikt. En wanneer de voortuin serre normaal gebruikt word en goed onderhouden is hij waardevast als meerwaarde voor uw huis. Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een voortuin serre.

Een serre in de achtertuin

Een serre in de achtertuin zorgt in bijna alle gevallen voor een meerwaarde van uw huis. Zeker wanneer u hem goed onderhoudt zal hij bij een eventuele taxatie voor een meerwaarde zorgen van uw huis. Er is echter wel een uitzondering hierop en dat is wanneer u een zeer kleine achtertuin heeft. Wanneer de serre uw tuin nog verder verkleint vormt het kleiner worden van de tuin voor veel taxateurs weer een vermindering van de waarde van het huis.

Een stenen schuur

Een schuur wordt door iedereen gewaardeerd. Je kunt er zo veel praktische zaken mee, zoals het opbergen van uw fietsen, tuinmeubels. Ook gebruiken veel mensen een schuur voor een extra koelkast, vriezer of men plaatst de frituurpan in de schuur waardoor je in huis geen last meer hebt van nare geurtjes. Schuren heb je hoofdzakelijk uit hout of steen. Een houten schuur heeft als voordeel dat deze goedkoper is, maar een stenen schuur heeft veel meer voordelen. Ten eerste zorgt het voor meerwaarde aan uw huis, maar meestal zijn ze ook weerbestendig en hebben ze een beter binnenklimaat dan een houten schuur.

Een vaste trap naar zolder

Het aanbrengen van een vaste trap naar de zolder is een investering die in de meeste gevallen voor meerwaarde van het huis zorgt. Dit hangt wel af van het feit of de zolderruimte effectief gebruikt kan worden. Denk hierbij aan of er een extra slaapkamer of studeer of hobby kamer op de zolder gemaakt kan worden. Wanneer dit niet het geval is omdat uw zolder te klein of te laag is zorgt een vast trap niet voor veel meerwaarde aan uw huis. Wanneer u een vaste trap aanlegt en u wilt uw huis verkopen kunt u hier natuurlijk extra reclame mee maken.

 

Ook interessant:

Tips om uw huis sneller te verkopen door hem aantrekkelijker te maken voor kopers

Een huis met zonnepanelen kopen; waar moet u op letten

Overzicht soorten tuin schuttingen

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.