ip280-Tips-om-uw-huis-sneller-te-verkopen-door-hem-aantrekkelijker-te-maken-voor-kopers

Wanneer een huis niet snel verkocht wordt kan dat vele redenen hebben. Het ligt aan veel factoren waar u wel of geen verandering op uit kunt oefenen. Iets waar u wel invloed op heeft is de aantrekkelijkheid van de woning of zoals ook wel eens gezegd wordt de verkoopbaarheid van de woning. Veel mensen denken dat elke koper anders is en dat je daarom niet in je huis moet investeren om het makkelijker te kunnen verkopen. Maar andere vinden deze opvatting te kort door de bocht. Er zijn namelijk een aantal verbeteringen die u aan uw huis kunt doen, die door bijna iedereen potentiële koper als positief wordt ervaren.

Isolatie in uw huis aanbrengen

Het isoleren van uw huis is een makkelijke en relatief veilige investering om uw huis aantrekkelijker te maken. Het mes snijdt namelijk aan twee kanten bij deze investering. Ten eerste hoeven nieuwe bewoners dit niet meer zelf te doen en geeft het een meerwaarde aan uw huis. En ten tweede bespaart u direct geld op uw energierekening en wordt in de meeste gevallen het leefklimaat in het huis als aangenamer ervaart. Vaak zijn er ook subsidies te verkrijgen via landelijke of gemeentelijke regelingen waarmee u op de aanschafkosten kunt besparen.

Een dakkapel plaatsen

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen op uw huis zal dit zeker door potentiële kopers op gaan vallen. Zeker wanneer u hem bijvoorbeeld inrichting klaar maakt zodat ze zelf kunnen bepalen of het een kinderkamer, werkruimte of logeer ruimte wordt. U moet wel duidelijk aangeven dat het hier om een nieuw dakkapel gaat, dit verhoogt de aantrekkelijkheid nog meer.

Een serre in de voortuin

Een voortuin serre zie je niet zo vaak in Nederland. Wanneer u besluit om er aan te schaffen zal dit er voor zorgen dat uw huis een uniek verkoop object wordt wat zich onderscheidt van de rest van uw straat en wijk. Er zullen genoeg kopers zijn die het voordeel van een voortuin serre inzien, zeker wanneer uw voortuin diep genoeg is. Het kan handig zijn om in de voortuin planten te plaatsen die de inkijk in de serre vanaf de stoep of straat verkleinen, hierdoor zit u en uw toekomstige koper niet zo het zicht.

Een serre in de achtertuin

Het aanbrengen van een serre in uw achtertuin zal er zeker voor zorgen dat u uw huis makkelijker verkopen kunt. Zeker wanneer u hem goed onderhouden heeft of als hij nog splinter nieuw is. Een serre zorgt altijd voor een ruimte met veel lichtinval en een aangename temperatuur in de lente en herfst wanneer de zon schijnt. Een klein nadeel is dat uw achtertuin hierdoor wel kleiner wordt.

Een stenen schuur plaatsen

Als u in uw tuin nog geen houten of stenen schuur of berging heeft is het een goed idee om te overwegen om deze aan te schaffen om de verkoopbaarheid van uw huis te verhogen. De aanwezigheid van een schuur zal een potentiële koper direct positief beïnvloeden doordat hij weet dat hij of zei eventueel fietsen en tuinmeubels kan opbergen.

Een vaste trap naar zolder

Sommige oudere huizen hebben nog een vlizotrap om op de zolder te komen. Dit was vroeger voldoende omdat de zolder uitsluitend voor opslag gebruikt werd. Maar tegenwoordig wordt de zolder voor verschillende doeleinden gebruikt. Wanneer uw zolder groot genoeg is om er een extra slaapkamer of studeerkamer van te maken is een vast trap een meerwaarde waardoor u uw huis aantrekkelijker maakt.

Ook interessant:

Tips om meerwaarde aan uw huis te creëren

Een huis met zonnepanelen kopen; waar moet u op letten

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.