ip260-Enkele-weetjes-en-feiten-over-Pokemon-Go-van-Nintendo

Pokemon Go is een ware rage die zich wereldwijd afspeelt. Het is een spelletje voor op je mobiele telefoon en is gemaakt door Nintendo. In dit artikel leest u enkele feiten en weetjes over Pokemon Go.

Het vangen van digitale Pokemons in de echte wereld via een app op je mobiele telefoon

Bij dit spel is het de bedoeling dat de speler in de echte wereld op pad gaat om via zijn mobiele telefoon er achter te komen of er Pokemon in de buurt zijn die hij of zij kan vangen. Via de camera op je GSM toestel en door middel van een internet verbinding wordt de Pokemon geprojecteerd op je beeldscherm met daarachter dat wat je aan het filmen bent zoals je woonkamer of de straat. Wanneer je een Pokemon hebt gevangen kan je hem trainen en ermee vechten tegen andere Pokemon Go spelers in speciale Gym's. Het vernieuwende aan de game is dat het spel intrigeert met de werkelijke wereld waardoor het net lijkt alsof je de Pokemon in de werkelijke wereld hebt gevangen.

Er zijn 150 verschillende Pokemon

Ten tijde van het schrijven van dit artikel zijn er 150 verschillende soorten Pokemon uitgebracht die men kan verzamelen. De Pokemons zijn onderverdeeld in soorten zo zijn er water Pokemons en land Pokemons en vliegende Pokemons. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het aantal Pokemon om te verzamelen in de toekomst uitgebreid gaat worden omdat anders spelers uitgekeken raken op het spel Pokemon Go.

Trainen van je Pokemon

De Pokemon wereld die Nintendo heeft bedacht gaat al zeker 15 a 20 jaar terug en het was vooral een heel populaire tv serie en een reeks computer spellen. Ook hier ging het er uiteindelijk om dat jouw Pokemons de beste en sterkste worden zodat je andere Pokemon spelers kunt verslaan en uiteindelijk een van de beste Pokemon trainers wordt die er zijn. Maar dit is voor veel mensen niet het ultieme doel van het spel. Ze willen het gewoon spelen en proberen om zo veel mogelijk verschillende Pokemon te verzamelen. Het trainen en vechten is ook niet noodzakelijk om alle Pokemon te kunnen vinden.

Met je Pokemon vechten tegen andere spelers in een gym

Naast het verzamelen van zo veel mogelijk Pokemon en het trainen van Pokemon is het ook mogelijk om met je Pokemon te vechten tegen andere Pokemon Go spelers. Dit gebeurt in zo genaamde Gym's. De makers van het spel hebben het vechten zo veel mogelijk laten lijken op hoe het er in de tv serie aan toe gaat. Het gaat er om dat je op het juiste moment een aanvallende of een verdedigende actie doet en zo je tegenstander damage aanbrengt of juist voorkomt dat dit bij jouw Pokemon gebeurt zodat je uiteindelijk wint door de levenspunten van de andere Pokemon tot 0 te brengen. In de meest gevallen krijg jij de Pokemon van je tegenstander wanneer je hebt gewonnen of je bent je Pokemon kwijt als je verliest.

Naast Nintendo is ook Google aandeelhouder

Het spel Pokemon Go is nu al een wereldwijd succes. En er worden schattingen gemaakt dat het al miljoenen per dag oplevert voor de makers ervan. Veel mensen denken dat het spel in eigendom is van Nintendo omdat zij het spel hebben ontwikkeld en draaiende houden. Maar het blijkt dat Google ook een rol speelt en aandeelhouder is. Zo worden waarschijnlijk de databases van Google Maps gebruikt om de Pokemon wereld te laten zien op uw mobiele telefoon.

Hoe verdienen ze aan Pokemon Go?

Het spel Pokemon Go kan gratis geïnstalleerd en gespeeld worden. Dus daar verdient Nintendo niet veel aan. Maar in het spel zitten allemaal in-app aankopen die het spel nog leuker maken of u extra voordelen geven ten opzichte van ander spelers die dit niet doen wanneer u betere en sterkere speler wordt. Tevens wordt er nu al over gesproken dat er handige gadgets komen die je kunt kopen zoals een soort van button die je laat merken wanneer er een Pokemon in de buurt is. Spelen uw kinderen vaal Pokemon Go? houdt dan in de gaten dat er kosten aan verbonden kunnen zitten.

Wat komt er nog aan voor het spel Pokemon Go

Vooralsnog bestaat Pokemon Go alleen nog uit het basis spel dat iedereen kan spelen met een mobiele telefoon en internet toegang. Maar er gaan al geruchten dat er handige gadgets op de markt gaan komen zoals een soort button die je een signaal geeft wanneer er een Pokemon in de buurt is, zonder dat je je mobiele telefoon in de hand hoeft te hebben om hem te zien. Hierdoor kun je Pokemon Go aanzetten op je mobiele telefoon en hem vervolgens weer terug stoppen in uw tas of broekzak. U haalt hem dan alleen te voorschijn wanneer de button bijvoorbeeld knippert of trilt. Dit zal de veiligheid van de omgeving zeker en goede komen maar het zal het game plezier weer wat verminderen omdat het jacht gedeelte wat meer komt te vervallen.

 

Ook interessant:

Oude film en beeld materialen digitaal laten maken

Pokemon Go gevaarlijk? Enkele tips voor ouders met kleine kinderen

Pokemon Go gevaarlijk? Enkele tips voor ouders met tieners

Tast Pokemon Go uw privacy aan? 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.