ip263-Tast-Pokemon-Go-uw-privacy-aan

Pokemon Go is een wereldwijde hit aan het worden. Meer en meer mensen spelen het spel. Maar naast alle positieve en succes verhalen zitten er ook een aantal nadelen en gevaren aan het feit dat het spel Pokemon go zo populair aan het worden is. Dit komt omdat het spel zich in de buitenlucht afspeelt en hierdoor mensen die het spel spelen in interactie komen met de andere mensen die zich buiten bevinden. Dit feit kan er voor zorgen dat er ongewenste situaties ontstaan. 

Er gaan steeds meer vragen de ronde over de negatieve aspecten van het spel Pokemon Go. Zo zijn er de directe veiligheidszaken waarbij spelers door niet op te letten zichzelf en andere in een gevaarlijke situatie brengen. Denk bijvoorbeeld aan het plotseling oversteken van een straat tot het plotseling stoppen wanneer men in een auto rijdt omdat er een Pokemon in de buurt is. Tevens zijn er al gevallen gemeld waarbij Pokemon Go spelers van de spoorrails zijn afgehaald door de politie en een enkel geval in Amerika waarbij Pokemon Go spelers in een ravijn naar beneden zijn gevallen en gered moesten worden omdat ze te dicht bij de rand van een afgrond kwamen.

Kunnen Pokemons overal te voorschijn komen

Zoals het er nu uitziet kunnen Pokemons in principe op elke positie op de aarde te voorschijn komen. Dit betekend ook in uw achtertuin of landgoed of bedrijfspand of bedrijfsterrein zonder dat u er weet van heeft. Het maakt hierbij niet uit of u het spel zelf wel of niet speelt. In principe zou dit geen problemen moeten geven want dit is allemaal privé terrein en daar mogen onbevoegde niet op komen. Dit is normaal en gebeurd natuurlijk al jaren zo. Maar omdat Pokemon Go spelers actief aan het zoeken en jagen zijn naar Pokemons die op hun mobiele scherm te voorschijn komen is er een kans dat dit op uw terrein gebeurt. Dan is de verleiding om even het verboden terrein te betreden wat groter dan wanneer iemand er alleen langs loopt.

Doen de makers er niks tegen dan?

Jawel, sinds kort is er de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om een gebied Pokemon vrij te laten maken. Vooralsnog lijkt dit alleen van toepassing te zijn voor gebieden die gevaarlijke situaties veroorzaken zoals spoorrails en vliegvelden. Maar of het binnenkort ook mogelijk is om voor jouw privé terrein een verzoek in te dienen is nog niet duidelijk. Verder geven de makers van het spel aan dat er waarschuwingen worden gegeven voor het opstarten van het spel dat de spelers zelf verantwoordelijk zijn om zichzelf en andere niet in gevaarlijke situaties te laten komen. Maar schending van privacy wordt hier niet zo zeer genoemd.

Pokemon Go en uw privacy in de toekomst

Waar dit privacy issue precies heen zal gaan is moeilijk te zeggen maar duidelijk is wel dat er veel mensen zijn die het een inbreuk op hun privacy vinden. Je zit namelijk niet te wachten als er kleine kinderen door uw voortuin of achtertuin lopen omdat ze op jacht zijn naar Pokemon.

 

Ook interessant:

Enkele weetjes en feiten over Pokemon Go van Nintendo

Oude film en beeld materialen digitaal laten maken

Pokemon Go gevaarlijk? Enkele tips voor ouders met kleine kinderen

 

Pokemon Go gevaarlijk? Enkele tips voor ouders met tieners

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.