ip261-Pokemon-Go-gevaarlijk?-Enkele-tips-voor-ouders-met-tieners

In dit artikel leest u enkele tips die u als ouder van een tiener zoon of dochter in acht kunt nemen om mogelijke problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan puberaal gedrag van opgroeiende tieners tot het betreden van gebieden die verboden zijn.

Pas op voor stoer doen gedrag

Wanneer uw zoon of dochter met een groepje vrienden en vriendinnen op pad gaat om Pokemon Go te gaan spelen is er een kans dat ze zichzelf in de problemen brengen om te laten zien dat ze stoer zijn omdat de groepsdruk dit van ze vraagt. In veel gevallen komt het er op neer dat een kind iets moet doen wat niet mag, zoals een privé terrein betreden of iets wat hij of zei eigenlijk niet durft zoals ergens opklimmen zoals een schooldak of een grote boom. Op deze manier kunnen ze zichzelf tijdens het spelen van Pokemon Go in de problemen brengen.

Pubers zijn over algemeen al baldadiger en opstandiger

Het is algemeen bekend dat tijdens de pubertijd tieners baldadig en opstandig kunnen zijn. In de meeste gevallen zullen ze dat vooral tegen u de ouders zijn, maar het kan ook voorkomen dat ze tegen een onbekende in gaan wanneer deze hen er op attendeert dat ze bijvoorbeeld te luidruchtig aan het spelen zijn of op iemand privé terrein zijn gegaan.

Let op als uw kind via internet Pokemon wilt ruilen of kopen

Omdat Pokemon Go zo een enorm succes is en heel veel mensen het spelen, komen er ook andere zaken om de hoek kijken. Omdat het hoofddoel van het spel het verzamelen van alle Pokemon is worden er ook Pokemon aangeboden op internetsites zoals marktplaats of online ruilbeurzen. Dit zullen vaak eerlijke mensen zijn zoals u en ik, maar er zullen ook altijd mensen zijn die proberen andere op te lichten en zo veel geld te verdienen. Wees er daarom extra voorzichtig mee dat uw kind niet hiermee in zee gaat. Mijn advies is om zeker in het begin dit niet te doen. En zeker geen vooruitbetaling of iets dergelijks.

Ruzie over de uitkomst van het spel of een battle

In het spel Pokemon Go hebben spelers de mogelijkheid om het tegen elkaar op te nemen met Pokemon die ze in hun bezit hebben. Dit gebeurt in speciale Gym's waar je volgens bepaalde spelregels het tegen elkaar kan opnemen. Maar let er op dat dit niet voor niks is. Uw kind kan wanneer hij verliest daadwerkelijk zijn Pokemon waarmee hij heeft gevochten verliezen aan de winnaar. En dit kan bij sommige kinderen woede en boosheid creëren zeker wanneer het een van zijn of haar favoriete Pokemon is. En wanneer de kinderen bijvoorbeeld op het schoolplein of ergens op straat tegen elkaar battelen is er ook een kans dat ze zo boos of teleurgesteld raken dat ze met de andere kinderen gaan vechten.

Hogere kosten voor uw GSM abonnement

Om Pokemon Go buiten te kunnen spelen heeft u een internet verbinding nodig. Dit houdt ook in dat het spelletje data verbruikt. En hoe meer uw kind het speelt hoe meer data dit zal zijn. Let er daarom op dat uw gsm abonnement hierop is afgestemd. Wanneer dit niet het geval is en uw kind komt boven de data limiet uit is de kans groot dat u voor elke MB extra moet betalen. Hierdoor kunnen de kosten al snel in de tientallen euro per maand oplopen.

Let op de in-app aankopen

Naast dat het spel Pokemon Go data gebruikt om te kunnen functioneren zijn er ook de wel bekende in-app aankopen verwerkt in het spel. In-app aankopen zie je veel terug bij gratis GSM spelletjes. De makers bieden het spelletje en zijn basis functies gratis aan, maar wanneer je het heel leuk vind en er meer mee wilt gaan doen ben je in veel gevallen aangewezen op het betalen van de in-app aankopen zodat je meer met het spelletje kunt doen. In sommige gevallen kan uw kind een in-app aankoop doen en wordt dit later in rekening gebracht bij uw maandelijkse abonnement afschrijving. U en uw kind zien dus niet direct dat er extra kosten in kaart worden gebracht. En wanneer u dit wel ziet bent u misschien al enkele tientallen tot honderden euro's verder.

 

Ook interessant:

Enkele weetjes en feiten over Pokemon Go van Nintendo

De luie leesbril of medische hulp lees bril

Tast Pokemon Go uw privacy aan?

Pokemon Go gevaarlijk? Enkele tips voor ouders met kleine kinderen

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.