ip262-Pokemon-Go-gevaarlijk?-Enkele-tips-voor-ouders-met-kleine-kinderen

In dit artikel leest u meer informatie waar u op kunt letten wanneer u een klein kind heeft dat graag Pokemon Go van Nintendo wilt spelen. Pokemon Go is in theorie een ongevaarlijk en leuk spelletje maar er kleven wel een aantal gevaren aan. Denk bijvoorbeeld aan hoge abonnement kosten door in-app aankopen of de roekeloosheid wanneer een kind helemaal opgaat in het spelletje en niet oplet op zijn omgeving.

Kinderen kunnen helemaal opgaan in het spelletje

U moet er goed bij stilstaan dat het spel Pokemon Go verslavend is en kleine kinderen zich volledig concentreren en focussen op het beeldscherm van de gsm en niet meer meekrijgen wat er om hen heen gebeurt. In de volgende paragraaf kunt u lezen wat voor gevolgen dat kan hebben wanneer een kind ineens de straat op rent zonder te kijken. Maar ook in een tuin of natuurgebied kunnen er gevaarlijke plekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan vijvers of andere water partijen wanneer uw kind nog niet goed kan zwemmen. Ze kunnen zomaar te dicht bij de rand komen en erin vallen. Ook kan uw kind zonder het door te hebben te dicht bij bijvoorbeeld paarden, koeien of waakhonden komen. Deze dieren kunnen uw kind makkelijk verwonden.

Houdt uw kinderen altijd in uw zicht, zeker in de buurt van drukke wegen

Het spel Pokemon Go blijkt een hit in de roos en het schijnt ook nogal verslavend te zijn. Hierdoor kunnen spelers helemaal opgaan in het spelletje en niet letten op hun omgeving. Hierdoor is er een kans dat ze zonder op te letten plotseling een straat op rennen en niet kijken of er fietsers, brommers of auto's rijden. In veel gevallen kan een auto niet meer stoppen of uitwijken wanneer er een kind ineens van de stoep de straat op rent tussen bijvoorbeeld 2 geparkeerde auto's in. De gevolgen kunnen desastreus zijn ook bij een lage snelheid van de auto. Volgens de wetgeving is de automobilist meestal fout omdat hij moet kunnen stoppen voor elk soort gevaar. Maar op zulke situaties kan een automobilist amper adequaat reageren.

Het spelen van Pokemon Go kost internet data van uw telefoon abonnement

Om Pokemon Go buiten te kunnen spelen heeft u een internet verbinding nodig. Dit houdt ook in dat het spelletje data verbruikt. En hoe meer uw kind het speelt hoe meer data dit zal zijn. Let er daarom op dat uw gsm abonnement hierop is afgestemd. Wanneer dit niet het geval is en uw kind komt boven de data limiet uit is de kans groot dat u voor elke MB extra veel moet betalen. Hierdoor kunnen de kosten al snel in de tientallen euro per maand oplopen.

Er kunnen in-app aankopen gedaan worden

Naast dat het spel Pokemon Go data gebruikt om te kunnen functioneren zijn er ook de wel bekende in-app aankopen verwerkt in het spel. In-app aankopen zie je veel terug bij gratis GSM spelletjes en App's. De makers bieden het spelletje of de App en zijn basis functies gratis aan, maar wanneer je het heel leuk vind en er meer mee wilt gaan doen ben je in veel gevallen aangewezen op het betalen van de in-app aankopen zodat je meer met het spelletje kunt doen. In sommige gevallen kan uw kind een in-app aankoop doen en wordt dit later in rekening gebracht bij uw maandelijkse abonnement afschrijving. U en uw kind zien dus niet direct dat er extra kosten in kaart worden gebracht. En wanneer u dit wel ziet bent u misschien al enkele tientallen euro's verder. Want ook kleine kinderen hebben snel door waar deze knopjes zich bevinden in et spelletje en zullen hier gebruik van maken zonder dat ze doorhebben dat dit extra geld kost.

 

Ook interessant:

Pokemon Go gevaarlijk? Enkele tips voor ouders met tieners

Tast Pokemon Go uw privacy aan?

Enkele weetjes en feiten over Pokemon Go van Nintendo

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.