Letter-type-website

Bijna iedereen komt tegenwoordig op internet. Men zoekt er informatie of simpelweg vertier. Ook worden er veel spullen gekocht via internet. Wanneer u zelf een website heeft en/of beheerd zijn er een aantal factoren heel belangrijk om uw website tot een succes te maken. Een daarvan is het lettertypen dat u op uw website gebruikt. Er zijn legio keuzes en mogelijkheden. Voor een groot deel hangt het af wat u zelf mooi vind maar wat nog belangrijker is is wat de bezoeker van uw website het aangenaamst vind.

Elke doelgroep is anders

In principe kan gezegd worden dat elke doelgroep anders is. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen wat voor soort mensen uw website gaan bezoeken. En met welk doel komen ze op uw website? Zo kunnen ze op zoek zijn naar producten, zoals meubels, auto's of elektrische apparaten. Dit soort mensen kijkt vooral naar de inhoudt van de tekst, verwacht een duidelijke en overzichtelijke website waar ze snel kunnen vinden wat ze zoeken. Maar hebt u bijvoorbeeld een informerende website over een hobby zoals wenskaarten maken of iets met paarden, dan komen er mensen naar uw website met dezelfde interesses en willen ze op een prettige manier op uw site geïnformeerd worden met wat u ze te vertellen heeft. In het eerste geval van de webwinkel kunt u het beste kiezen voor een zakelijk lettertype. Dit soort lettertypen komen meestal duidelijk en geordend over op uw bezoekers. In het tweede geval kunt u misschien beter kiezen voor een speelser lettertype dat de lezer in een soort van goede gemoedstoestand brengt. Er zijn tal van onderzoeken gedaan dat dit in ons onderbewustzijn inderdaad zo werkt. Moderne en strakke lettertypen geven aan indruk van: wat hier staat is belangrijk en klopt. Terwijl speelse en ouderwetse lettertype zorgen voor een soort van betrokkenheid van de lezer aan uw website of de inhoudt ervan.

Een vertrouwde, speelse of ouderwetse website uitstraling

Elk lettertype geeft uw website een ander uiterlijk of uitstraling. Wanneer u een website maakt die als doel heeft om mensen te vertellen over uw hobby of u wilt ze een goede tijd beleven dan is een ouderwets of rustiek lettertype een goede keuze. Dit zijn de lettertype die u herkent aan de gebogen letters met het uiterlijk van een handgeschreven tekst. De lezer herkent de handgeschreven tekst als vertrouwd en gezellig en dit draagt bij aan zijn of haar algehele beleving van uw website bezoek. Bekijk vooraf andere websites die lijken op uw website en kijk wat voor lettertypen zei gebruiken.

Een moderne, strakke website uitstraling

Een moderne of strakke website uitstraling wordt vaak gehanteerd in webwinkels die zich willen profileren als een design webwinkel of bijvoorbeeld een moderne kunst website. De lettertypen voor deze soort websites is vaak strak en recht met een zakelijke uitstraling. Zulke lettertypen zorgen onbewust voor een modern en strak gevoel bij de bezoekers van de website.

Een belangrijke, overzichtelijke website uitstraling

Wanneer u een website wilt opzetten die bedoeld is om bezoekers van belangrijke informatie te voorzien dan is het belangrijk dat dit ook zo bij de bezoekers overkomt wanneer ze uw content bekijken. Een rustig en strak lettertype zorgt er voor dat dit nog beter overkomt op uw bezoekers. Dit soort lettertypen zorgen er vaak ook voor dat uw website overzichtelijker wordt waardoor bezoekers makkelijker de aandacht houden op het onderwerp. U kunt er ook voor kiezen om twee verschillende strakke lettertypen op uw website te gebruiken. Wanneer u bijvoorbeeld naast de hoofdtekst voorbeelden of toelichtingen plaatst kunt u deze in dit andere lettertype doen. Op deze manier maakt dit uw website net wat afwisselender.

Ook interessant:

Soorten externe harde schijven

Led hardloop verlichting

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.