Vaak studeer je niet alleen. Veel mensen hebben zich aangeleerd om tijdens de lessen aantekeningen te maken die ze belangrijk vinden over de stof. Het kan leerzaam zijn om voor de toetsen of na een les samen met een of twee andere studenten elkaars aantekeningen uit te wisselen. Hierdoor zie je wat zei belangrijk vinden en of jouw aantekeningen overeenkomen met die van hun. Kies wel de juiste mede studenten om dit mee te doen. Ze moeten hetzelfde over studeren en de studie denken als jij doet. En zorg er ook voor dat je minder aantekeningen gaat maken omdat andere het ook al doen en je ze toch krijgt.

 

 

Aantekeningen uitwisselen met anderen

Een ander voordeel wat u bij deze methode heeft is dat u uw eigen aantekenvaardigheden kunt verbeteren door te zien hoe andere aantekeningen maken. Op de lange termijn zult u hier voordeel mee hebben, ook bijvoorbeeld in uw toekomstige baan. Je kunt bijvoorbeeld ook een keer samen aantekeningen maken van een stuk tekst dan leer je nog meer van elkaars technieken.

 

Vaak maak je aantekeningen van punten die gezegd worden tijdens een les of college. Deze informatie staat dan niet in het boek of op de gepresenteerde presentatie. Bepaal of vraag van te voren aan de docent of de gebruikte spreadsheets of presentatie later voor de studenten te krijgen is. Dan hoef je alleen dat in de aantekening te zetten wat er gezegd werd en kort bij welke sheet of waar in de presentatie. Dit scheelt je veel schrijfwerk omdat je dan geen extra bij informatie erbij hoeft te schrijven.

 

 

Andere artikelen serie Beter leren studeren

Beter leren studeren kunt ook u

Beter leren studeren; korte samenvattingen maken

Beter leren studeren; markeren van teksten

Beter leren studeren; overleggen wat belangrijke stof is

Beter leren studeren; Vertaal voorbeelden naar uw vakgebied

Beter leren studeren; creëer de juiste omgeving om te studeren

Beter leren studeren; Wissel studeren af met fysieke inspanning

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.