Het volgende advies kun je toepassen wanneer je medestudenten hebt waar je mee moet samenwerken of waar je het goed mee kunt vinden. Je kunt namelijk gezamenlijk kort bij elkaar gaan zitten om bepaalde stof kort door te nemen en te bepalen of het belangrijk is of niet. Ook kun je direct de rode draad formuleren. Op deze manier zie je direct of jij hetzelfde denkt over de inhoudt als de andere.

 

 

Overleg wat belangrijke stof is

Een ander groot voordeel van overleggen is dat iedereen vaak anders over de stof denkt. Op hoofdlijnen zal het vaak hetzelfde zijn, maar ingezoomd zijn er nogal eens verschillen. Deze komen naar boven wanneer je een case voorbeeld opstelt over de stof. Je hoort dan verschillende invalshoeken over de stof. Meerdere kunnen juist zijn, maar er kunnen ook studenten bijzitten die het even niet snappen. En wanneer jij door hebt waarom ze het niet snappen en het ze kan uitleggen betekent dat automatisch dat jij het wel begrijpt.

 

Ook ben je op deze manier wat speelser en afwisselender met de stof bezig. Dit is goed voor je motivatie en algemene gemoedstoestand. Want studeren is niet altijd leuk, vaak is het saai en gaat de tijd langzaam. Maar wanneer je in een groepje met de stof bezig bent zal de tijd sneller gaan.

 

 

Andere artikelen serie Beter leren studeren

Beter leren studeren kunt ook u

Beter leren studeren; korte samenvattingen maken

Beter leren studeren; markeren van teksten

Beter leren studeren; aantekeningen uitwisselen

Beter leren studeren; Vertaal voorbeelden naar uw vakgebied

Beter leren studeren; creëer de juiste omgeving om te studeren

Beter leren studeren; Wissel studeren af met fysieke inspanning

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.