Wat u goed kan helpen bij het bestuderen van een hoofdstuk is om voorbeelden die in het boek gebruikt worden toe te passen op een werkelijke situatie. Bijna elk studieboek gebruikt de kracht van voorbeelden. Soms is dit in illustraties ander gebruiken geschreven voorbeelden, deze staan dan meestal cursief gedrukt of met een andere achtergrond kleur.

 

 

Vertaal voorbeelden naar uw vakgebied

probeer ook elke keer een andere werkelijke situatie te nemen. Want wanneer u dit niet doet creëert u voor uzelf een gemakspatroon wat uw studieresultaat niet ten goede komt, want u maakt uw hersenen hiermee in zekere zin wat lui.

Voorbeelden op een praktijk situatie toepassen geeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een bevestiging dat u de inhoudt snapt die het voorbeeld verduidelijkt. Vooral wanneer je je eigen voorbeeld nog een keer na analyseert en misschien ook kunt bepalen waarom hij niet helemaal goed aansluit bij de praktijk leer je jezelf nog meer eigen te worden met de stof. Ten tweede bent u direct bezig in het vakgebied waar u later misschien komt te werken. En daar is waar u uiteindelijk voor studeert. Zodat u goed bent in het vak dat u uitoefent, en vooral hoger geschoolde functies vragen om meer dan alleen uitvoeren wat is opgedragen.

 

 

Andere artikelen serie Beter leren studeren

Beter leren studeren kunt ook u

Beter leren studeren; korte samenvattingen maken

Beter leren studeren; markeren van teksten

Beter leren studeren; aantekeningen uitwisselen

Beter leren studeren; overleggen wat belangrijke stof is

Beter leren studeren; creëer de juiste omgeving om te studeren

Beter leren studeren; Wissel studeren af met fysieke inspanning


Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.