Beter leren studeren houdt niet alleen in dat u snel en goed stof tot u zich kunt opnemen. ook de omgeving is van invloed op uw leerprestaties. Zo is iedereen het er wel mee eens dat hoe rustiger de omgeving, hoe makkelijker het concentreren en leren is. Er zijn legio plekken waar u rustig kunt studeren. Ze hebben allemaal hun voor en nadelen.

 

 

Thuis studeren

Thuis studeren; Iedereen studeert over het algemeen thuis. Het grote voordeel van thuis studeren is dat u een grote controle hebt over de omgeving en dat u deze rustig en vertrouwt aanvoelt. Ook kunt u studeren wanneer het u uitkomt. Maar er kleven ook een aantal nadelen aan thuis studeren. Zo zijn de meeste mensen sneller afgeleid door randzaken. Denk hierbij aan een afwas die nog moet gebeuren, een kennis die opbelt, een rekening die je nog moet betalen. of thuis studeren iets voor u is hangt dus grotendeels af van uw zelfdisipline.

 

Op school studeren

Op school studeren; Veel scholen en universiteiten hebben speciale ruimten of lokalen waar men kan leren. Soms in combinatie met een computeraansluiting zodat je op je laptop kunt werken. Het voordeel is dat je in een omgeving zit waar de andere mensen ook aan het leren zijn. Dit werkt meestal motiverend en er zijn minder afleiding prikkels die je thuis wel hebt. Ook kun je in deze ruimten wel gewoon je telefoon opnemen en rustig beantwoorden.

 

In een bibliotheek studeren

In een bibliotheek studeren; je kunt er ook voor kiezen om in een bibliotheek te gaan studeren. Dit kan een bieb op uw school of universiteit zijn maar et kan ook een openbare bibliotheek zijn. het grote voordeel is dat u in een extreem stille omgeving bent, en daardoor het minst afgeleid zou worden. Er zullen zeker van buiten af weinig prikkels zijn die u van het leren afhouden.

Combineer meerdere plekken; Wat voor veel mensen goed werkt en ook wat afwisseling brengt is door op verschillende plekken te studeren. Wissel thuis studeren af met zo nu en dan een dag in de bibliotheek studeren.

 

 

Andere artikelen serie Beter leren studeren

Beter leren studeren kunt ook u

Beter leren studeren; korte samenvattingen maken

Beter leren studeren; markeren van teksten

Beter leren studeren; aantekeningen uitwisselen

Beter leren studeren; overleggen wat belangrijke stof is

Beter leren studeren; Vertaal voorbeelden naar uw vakgebied

Beter leren studeren; Wissel studeren af met fysieke inspanning

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.