Wanneer u veel studeert en dit geconcentreerd doet, kost het uw lichaam en geest energie. U kunt dit verlies gedeeltelijk opvangen door op tijd te eten en te drinken. Maar naast het nemen van voedingstoffen is regelmatig bewegen ook zeer belangrijk. Ook is en te lange zithouding achter elkaar niet bevorderlijk. U kunt er rug en/of nek klachten van krijgen en vermoeide armen en vingers. Het is daarom verstandig om tussen het leren door voldoende pauze te nemen. En het is dan niet de bedoeling om tijdens deze pauze achter de pc te gaan zitten of op uw mobiele telefoon spelletjes te gaan doen of uw mail te controleren. Het is juist belangrijk dat u in beweging komt. U kunt bijvoorbeeld 20 minuten gaan wandelen. Maar ook enkele rek strek en bewegingsoefeningen helpen mee om beter te studeren.

 

 

Wanneer u in een school of bibliotheek studeert kunt u ook de volgende tips toepassen:

Neem wanneer u naar de wc moet niet de dichtstbijzijnde wc maar kies er een waar u verder voor moet lopen of enkele trappen op moet lopen.

Wanneer u koffie of iets anders te drinken gaat halen kunt u dat misschien op een plek doen die wat verder van uw studeerplek afligt dan de dichtstbijzijnde verkoopplek.

Neem altijd een mp3 speler mee of gebruik uw smartphone als muziekdrager. Op deze manier kunt u wanneer dit het toelaat met muziek op aan door leren, bijvoorbeeld wanneer u een samenvatting maakt van een hoofdstuk dat u net bestudeert heeft.

 

 

Andere artikelen serie Beter leren studeren

Beter leren studeren kunt ook u

Beter leren studeren; korte samenvattingen maken

Beter leren studeren; markeren van teksten

Beter leren studeren; aantekeningen uitwisselen

Beter leren studeren; overleggen wat belangrijke stof is

Beter leren studeren; Vertaal voorbeelden naar uw vakgebied

Beter leren studeren; creëer de juiste omgeving om te studeren

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.