Wanneer u een mooie en originele surprise wilt maken van luciferstokjes moet u uzelf van te voren een aantal vragen stellen. Ten eerste of u het geduld heeft om dit monnikenwerk af te maken. Ten tweede is het goed om van te voren al rekening te houden dat uw bouwwerk vaak minder mooi wordt dan u in uw gedachten had voorgesteld. Hier is helemaal niks mis mee, je moet een echte super knutselaar zijn wil je een echt pracht bouwwerk maken en omdat u de surprise uiteindelijk zelf heeft gemaakt is hij eigenlijk altijd geslaagd. Begin ruim op tijd, houtlijm moet nu eenmaal drogen en uitharden wil je er op verder kunnen bouwen. Ook bent u bijvoorbeeld tijd kwijt met het maken van een plan en het klaarmaken van de lucifers. Hieronder volgen enkele tips die u kunt gebruiken bij het vervaardigen van een mooie sinterklaas lucifer surprise.

 

 

Lucifersurprise tip 1; Maak een gedetailleerd plan van uw bouwwerk

Het is uitermate belangrijk dat u van te voren een goed plan maakt van uw surprise. Dit bestaat uit twee delen. Ten eerste een inventarisatie van wat u nodig heeft, zoals welke lucifers, welke lijm en hoeveel tijd u beschikbaar heeft. Denk bijvoorbeeld ook aan gereedschap. Een kniptang of stevige schaar is nodig om de lucifers van de brandbare hoofdjes te ontdoen. En ten tweede een zo gedetailleerd mogelijk ontwerp van uw surprise bouwwerk. Hoe hoog wordt het? En hoe breed?

 

Lucifersurprise tip 2; Begin op tijd

Een lucifersurprise bouw je over het algemeen niet in enen paar avonden. Ten eerste bent u tijd kwijt met het maken van het nauwkeurige bouwplan. Dit moet u zeker doen zodat u later niet ineens voor verrassingen staat en stukken opnieuw moet doen of dat ze verkeerd op uw surprise gelijmd zijn. daarnaast kunt u altijd maar een klein gedeelte lijmen voordat u er weer op verder kunt gaan. Sommige stukken moeten eerst geheel uitgehard zijn voordat u er weer op verder kunt knutselen.

 

Lucifersurprise tip 3; verstevig de binnenkant waar mogelijk

Wanneer u een huis, auto of hond maakt als lucifer surprise is het verstandig om waar dit mogelijk is verstevigingsblokjes toe te voegen aan de binnenkant van uw bouwwerk. Koop in een doe het zelf zaak een vierkanten houten latje en zaag hier kleine stukjes vanaf.

 

 

Lucifersurprise tip 4; Kies de juiste houtlijm

Deze tip lijkt vanzelfsprekend te zijn maar er zit wel degelijk verschil in soorten houtlijm. Zo is het belangrijk dat u transparante houtlijm neemt zodat eventuele lijmresten die u niet weg kunt krijgen bijna niet opvallen. Ook heb je verschillen in de droogtijd. Als je weinig tijd hebt kunt u het beste kiezen voor een houtlijm die sneller droogt. Koop ook altijd een extra tube houtlijm. Mocht u deze uiteindelijk niet nodig hebben kunt u hem weer terug brengen met de bon naar de doe-het-zelf-zaak.

 

Lucifersurprise tip 5; Gebruik verschillende soorten lucifers

Er zijn korte en lange lucifers. Ook verschilt de dikte per merk lucifer. Bekijk in uw bouwplan waar u eventueel kunt afwisselen met verschillende soorten lucifers. Zo kunt u misschien de deur van een huis van een andere soort maken dan de muren. Dit geeft uw lucifersurprise direct een extra mooi uiterlijk.

 

Lucifersurprise tip 6; Bezoek een knutselwinkel voor kant en klare lucifers

Een van de dingen waar u zeer veel tijd mee kwijt bent is het ontkoppen of onthoofden van de luciferkopjes. In een bouwwerk zitten al gauw honderden lucifers waarvan u allemaal het kopje af moet halen. Maar er zijn ook stokjes in de handel zonder kopje. Die kunt u krijgen bij de betere knutselwinkels of online webwinkels. U bent dan meestal wel wat meer geld kwijt maar het bespaart u veel werk.

 

Belangrijk

De informatie in dit artikel dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.