Doel sinterklaas surprise

Er kunnen meerdere doelen achter een sinterklaas surprise liggen. Maar over het algemeen is het om degene die jij hebt getrokken of een mooie ervaring te geven of juist een aparte/schokkende ervaring. Voor het eerste doel maak je meestal een surprise die mooi is qua uiterlijk waarmee je aan die persoon aantoont dat je hem waardeert, of je maakt iets wat extra de nadruk legt waarom die persoon speciaal is. Het tweede doel gaat er vooral om dat je er voor zorgt dat hij of zei iets moet doen of er over moet nadenken wat hij juist niet fijn of beangstigend vind. Maar omdat dit vooral plagend bedoeld is toon je ook hiermee je waardering jegens die persoon.

Daarom kunnen de basis elementen worden ingedeeld in twee groepen. De eerste gaat over de positieve elementen zoals verrassen, genieten en waarderen. De tweede groep juist om het plagen, denk hierbij aan bang maken, plagen en choqueren. Bepaal na het lezen van deze tips watje voor jouw surprise het beste ligt.

 

 

Verrassen, laten genieten en waardering tonen

Ga je volgens dit doel een surprise maken voor iemand dan kunnen de volgende tips van pas komen:

-) Wat vind hij of zij lekker? Wanneer je weet wat diegene lekker vind kun je er een surprise van maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote chocoladereep of een kookboek met lekkere recepten erin.

-) Wat vind hij of zij leuk? Wat kijkt diegene graag op tv, of vind hij of zij koken leuk of fietsen of de hond uit laten? Allemaal onderwerpen die je voor je sinterklaas surprise kunt gebruiken.

-) Wat is zijn of haar hobby? Hobby’s vormen een goede basis om een leuke surprise omheen te maken. Schrijf alle hobby’s op en vul daarna standaard onderdelen ervan in. Zoals voor voetbal een stadion en een voetbal en dergelijke. Op die manier krijg je misschien een leuk idee voor je surprise.

-) Wat voor werk doet diegene? Elk werk heeft zo zijn kwaliteiten nodig om goed uit te kunnen oefenen. Wat is dat voor degene die jij hebt getrokken? Je kunt dit gebruiken in je surprise.

-) Wat studeert hij of zij? Wanneer de persoon die je hebt getrokken nog studeert kun je hier onder andere het volgende uit halen: Welke beroepen volgen er op de studie? In welke vakken is die persoon goed of vind hij of zij leuk?

-) Wat betekent hij of zij voor je? Soms is het al genoeg om te kijken wat diegene voor je betekent. Is het je moeder waar je veel van houdt of juist je neef waar je het goed mee kunt vinden of een oom die je helpt met huiswerk. Bekijk of er positieve ervaringen of dingen zijn die je met die persoon deelt en waar je zelf blij mee bent. Dit kun je dan in een surprise laten blijken.

 

Plagen, bang maken, grens verleggen en choqueren

De volgende tips kunnen u helpen met het bedenken van een leuke surprise als u diegene vooral wilt plagen:

-) Waar is hij of zij bang voor? Inspelen op waar iemand bang voor is, is altijd een goed surprise idee. Bijvoorbeeld spinnen of wespen.

-) Wat vind diegene niet fijn om te doen? Denk eens goed na of je weet waar diegene een hekel aan heeft en daarom zo min mogelijk doet. Enkele voorbeelden zijn afwassen of de hond uitlaten of zijn of haar kamer opruimen.

-) Heeft diegene een slechte gewoonte? Wanneer de persoon die jij getrokken hebt en slechte gewoonte heeft zoals neuspeuteren of roken of een bepaald stopwoordje veel gebruikt kun je dat misschien gebruiken.

-) Wat vind diegene vies? Als je weet wat diegene vies vind aan eten of drinken kun je hier redelijk makkelijk een surprise omheen bouwen. Als iemand koffie vies vind kun je bijvoorbeeld het cadeau verstoppen in een echt koffiepak of iets dergelijks.

 

 

Belangrijk

 

De informatie in dit artikel dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.