Het komt steeds vaker voor dat mensen scheiden en daarna opnieuw de liefde van hun leven tegenkomen en besluiten om te gaan trouwen. In veel gevallen zijn beide partners dan al wat meer op leeftijd en hebben ze kinderen. Voor dit soort huwelijken wil je natuurlijk ook een vrijgezellenfeest organiseren. Meestal gaat het er dan niet zo hard en uitbundig aan toe als bij jonge stellen die voor de eerste keer trouwen en waar vaak sportieve activiteiten gedaan worden en een stevige kroegentocht. Maar als je een leuke speciale avond wilt organiseren kun je de volgende tips in acht nemen.

 

Vrijgezellenfeest tip 01) Geef het feest voor zowel de bruid als de bruidegom

 Veel mensen vinden het heel leuk wanneer het vrijgezellenfeest voor beide personen tegelijk gegeven wordt. Op deze manier krijg je een lekker grote groep. Ook komt het vaak voor dat stelletjes met kinderen beide bevriend zijn met het trouwpaar. Op deze manier hoeven ze maar 1 keer vrij te houden en een oppas te regelen. Ook is het voor deze gezamenlijke vrienden wel zo leuk dat ze niet hoeven te kiezen wanneer de twee aparte vrijgezellenfeest op dezelfde dag of avond vallen, en ze hoeven dan ook niet twee keer een dure vrijgezellenfeest avond op te hoesten.

 

 

Vrijgezellenfeest tip 02) Combineer uit eten met zelf eten maken of een rondleiding

 Er zijn tegenwoordig tal van restaurants en bedrijven waar je kunt eten maar ervoor eerst uitleg krijgt over wat je gaat eten en dit vervolgens ook zelf te maken. Je wordt dan door een echte chef kok begeleidt en maakt zo een speciaal diner. Hierdoor heb je ook al een aardig avond vullend geheel zeker wanneer je afsluit met een borrel of koffie ronde op het einde.

  

Vrijgezellenfeest tip 03) Kies een leuke rustige activiteit uit

 Er zijn tal van activiteiten te doen die een rustig karakter hebben. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding in een brouwerij of wijn proeverij. Of neem een salsa dans workshop voor de hele groep. U kunt er ook voor kiezen om een mooie wandeling te maken en onderweg ergens te barbecueën of te lunchen. Een ander mooi voorbeeld is een boottocht door de Biesbosch of een ander vaarwater. Je kunt ook gemakkelijk een spel of quiz maken over het bruidspaar en hun verleden.

  

Vrijgezellenfeest tip 04) Nodig zowel vrienden als vriendinnen uit

 Bij een standaard vrijgezellenfeest wordt er vaak een meiden en een jongens vrijgezellenfeest georganiseerd. Maar wanneer je ouder bent en al een keer getrouwd geweest, heb je vaak goede mannelijke als vrouwelijke vrienden en collega’s. Deze kun je dan allemaal tegelijk uitnodigen.

 

 

Vrijgezellenfeest tip 05) Vraag iedereen ruim van te voren een oude foto op te sturen en/of een kort verhaaltje over hem of haar te schrijven

Het is altijd leuk wanneer je op de avond zelf het bruidspaar al kunt verrassen met iets wat door de hele groep is gemaakt. Een mooi foto collage of een boekje met de verhaaltjes erin van iedereen zijn voorbeelden die altijd succesvol zijn!  

 

Ook interessant:

In welke vakantielanden kun je beter geen kraanwater drinken?

 

 

Belangrijk

 

De informatie in dit artikel dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden.

 

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.