Ga je een vrijgezellenfeest organiseren en wil je dat het een super toffe avond wordt? Dan kunnen de volgende tips en ideeën je op weg helpen.

  

Besteed genoeg aandacht aan het bepalen van het maximale bedrag per persoon

 Vrijgezellenfeesten worden de laatste jaren duurder en duurder. Bedragen rond de 150 euro zijn geen uitzonderingen meer. Maar niet iedereen heeft zo veel geld te besteden aan een vrijgezellenfeest. Zorg er daarom voor dat je een goed inzicht krijgt in wat ieder eigenlijk als maximaal bedrag wilt uitgeven. Wanneer je dit weet heb je een aantal opties die ook afhankelijk zijn van de situatie en de groep zelf. Kies je ervoor om een vrijgezellenfeest op te zetten rond het budget van de laagste of de middenmoot? Of lapt de groep eventueel ook voor degene die niet zo veel kunnen betalen bij, zodat die ook meekunnen? Of deel je de avond bijvoorbeeld op in delen. Dat mensen met een lager budget mee kunnen doen tot een bepaalde tijd of activiteit en dat je dan afscheidt neemt van hen en met de rest doorgaat. Je kunt er ook voor kiezen dat je dat doet wat de groep wilt en mogen de deelnemers zelf kiezen of ze willen deelnemen aan het vrijgezellenfeest.

 

 

Vraag de partner van de vrijgezel ruim op tijd wie hij allemaal uit wilt nodigen

 In het begin weet je misschien nog niet wie de vrijgezel graag bij het vrijgezellenfeest wilt hebben. In de meeste gevallen geven de partners elkaar kort na het bekend maken van het trouwen wel door wie ze willen uitnodigen. Vooral als er mensen opstaan die je zelf niet goed kent kan het handig zijn om aan de partner even te vragen wat voor soort persoon dat is, en of hij veel of weinig geld heeft of misschien een bepaalde ziekte of allergie zoals een noten allergie.

  

Zorg ervoor dat je alle telefoonnummers en e-mailadressen hebt van de genodigden

 Vroeger stuurde je een brief naar de genodigden met daarin alle informatie. Tegenwoordig gaan dit soort zaken via e-mail en mobiele telefoons. Om iedereen tijdig en goed te informeren van de laatste stand van zaken heb je ze van iedereen hard nodig.

  

Maak andere deelnemers ook verantwoordelijk met een taak of als stand-by

 Wanneer je het vrijgezellenfeest in je eentje organiseert kan er nogal wat werk op je afkomen. Er gaat ook zeker heel wat tijd in zitten. Het kan daarom verstandig zijn om in het voorbereidende deel of tijdens de feestavond zelf iemand een deeltaak te geven, of als stand-by te hebben staan mochten er onvoorziene problemen voordoen, dan weet diegene in ieder geval hoe en wat qua planning en heeft hij of zij ook alle mobiele nummers en dergelijke.

 

 

Krijg een goede indruk wat iedereen het leukst vindt

 Iedereen is anders en heeft daarom zijn eigen idee wat hij het leukst vind om te doen tijdens het vrijgezellenfeest. Je kunt daarom de open vraag rond mailen of iemand ideeën en suggesties heeft. Maar je kunt ook een paar scenario’s neer zetten waar ze uit kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten zoals bowlen, paintballen of skiën. Of verschillende soorten uit eten als chinees of Mexicaans.

  

Verplaats je in de rol van de vrijgezel zelf

 Het is natuurlijk belangrijk dat de vrijgezel een super avond heeft. Wat vind hij leuk en wat vooral echt niet? Maar meestal als je het vrijgezellenfeest mag organiseren ben je een goede vriend of familielid en ken je de vrijgezel door en door.

  

Regel het benodigde vervoer al vroeg van te voren

 Voor de meeste vrijgezellenfeesten moet er gereisd worden. Je kunt dit met taxi's doen, een busje huren of zelf voor vervoer zorgen. Maar elke optie heeft zo voor en nadelen. Taxi's en een busje huren kost meer geld, terwijl je met eigen vervoer altijd mensen hebt die nuchter moeten blijven en niet mee kunnen drinken terwijl ze dit wel graag zouden willen. Ook moet je niet vergeten om de rijders benzine compensatie te geven.

  

Wees op tijd met het boeken van hotelkamers

 Steeds meer vrijgezellenfeesten bevatten een overnachting in een hotel. Hierdoor kan de groep langer door feesten en in elke stad naar keuze. Maar omdat je vaak een aardig grote groep hebt, heb je ook flink wat hotelkamers nodig. Wanneer je op tijd reserveert of in ieder geval een overzicht maakt van de beschikbare hotels en hun kosten, verklein je de kans dat je geen hotelkamers meer kunt krijgen.

  

Waarmee zet je de vrijgezel voor schut?

 De vrijgezel moet natuurlijk wel even of de hele avond in de picture staan dat iedereen weet dat hij binnenkort gaat trouwen. Er zijn vele mogelijkheden hoe je dit kunt doen. Geef je hem een rare outfit of laat je hem de hele avond bedelen bij andere voor zijn drankjes?

  

Hoe eerder je begint met voorbereiden hoe makkelijker het in zijn geheel gaat

 Over het algemeen geldt dat hoe eerder je al met alles te regelen begint des te minder spanning, zorg en energie het je kost! Dit betekent niet dat je alles in een week vast moet hebben liggen, maar het kan geen kwaad om de boel alvast op gang te brengen.

 

Ook interessant:

In welke vakantielanden kun je beter geen kraanwater drinken?

 

Belangrijk

 

De informatie in dit artikel dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen rechten aan ontleent worden.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.