Tegenwoordig mogen we ‘vrij’ overstappen naar een andere zorgverzekeraar. En kunnen we op heel veel sites vergelijkingen maken tussen alle zorgverzekeringen. Dit lijkt mooi maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Of je hebt te veel het gevoel dat de vergelijking niet aansluit bij uw situatie. Dan kunt u het beste zelf de verschillende zorgverzekeraars met elkaar gaan vergelijken. Maar dit is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je dan naar kijken en op letten? Om het u wat gemakkelijker te maken staan hieronder enkele tips die u kunt gebruiken om zorgverzekeringen te vergelijken in uw specifieke situatie.

 

 

Zorgverzekeringen vergelijken; De basis verzekering

De basis verzekering is wettelijk vastgelegd door de overheid en voor alle verzekeraars hetzelfde. Maar toch hebben ze soms twee soorten, zoals en natura variant. Wat dat precies inhoudt verschilt dan weer per verzekeraar, en moet u goed doorlezen. Maar let er dus op of er geen uitzonderingen of andere invloeden op de basis verzekering van toepassing zijn. Het kan daarom geen kwaad om u extra goed voor te bereiden op de keuze van uw zorgverzekering.

 

Zorgverzekeringen vergelijken; Maak een profiel schets voor uw situatie

Het zoeken en vergelijken gaat een stuk sneller en makkelijker wanneer u in het begin noteert wat wel en wat waarschijnlijk niet op u van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan kraamzorg of brillen en lenzen. Of misschien vind u fysiotherapie belangrijk. Noteer dan ook hoeveel een losse fysiotherapeut behandeling kost bij uw fysiotherapeut, want dan kunt u beter inschatten hoeveel het u kost als u door het aantal vergoede sessies heen bent in uw verzekering.

 

Zorgverzekeringen vergelijken; Let op het eigen risico

Tegenwoordig hebben we een wettelijk minimaal eigen risico. Maar we hebben ook de keuze om het eigen risico te verhogen zodat de maandpremie omlaag gaat. Sommige mensen kiezen hier voor terwijl andere er niet aan beginnen. Let er op wat de korting precies inhoudt wanneer u een hoger eigen risico neemt. Noemen ze een vast bedrag per maand of een percentage korting op bijvoorbeeld zowel de basis als de aanvullende verzekering.

 

 

Zorgverzekeringen vergelijken; Wat verwacht u aan mogelijke zorg?

Veel van ons hebben af en toe ergens last van. Vaak weet u zelf of u ergens vatbaar voor bent of dat u bijvoorbeeld al langer nadenkt om uw ogen te laten laseren of uw oogleden een lift te geven. Of misschien heeft u een flapoor dat u wilt laten rechtzetten. Ook zitten er in sommige aanvullende verzekeringen vergoedingen voor gezonde bezigheden zoals zwemmen of fitnessen. Wanneer u van plan bent dit te gaan doen kan het zeker lonen om te kijken waar u het goedkoopste uit bent. En of ze strenge voorwaarden hebben waar u gaat sporten.

 

Zorgverzekeringen vergelijken; Waar heeft u in het verleden gebruik van gemaakt?

Het kan geen kwaad om even goed stil te staan bij wat voor soort zorg u de laatste jaren hebt genoten. Waar was u tevreden over en waar niet? Denk bijvoorbeeld aan alternatieve therapieën. Sommige verzekeraars maken hier onderscheidt in, en het ene wordt wel vergoedt terwijl het andere niet zo is. Of misschien wilt u wanneer u een fysiotherapeut nodig heeft weer naar dezelfde als vorige keer, dan is het handig om te weten of deze volledig wordt vergoed door de verzekeraar of niet. Ook is het handig om te bepalen of u wekelijks of bijvoorbeeld om de week naar een fysiotherapeut ging. Dan weet u ongeveer hoe vaak u gaat per jaar.

 

Zorgverzekeringen vergelijken; Vergoedingen met vaste bedragen

Brillen, lenzen hoortoestellen of een fitheid check zijn enkele voorbeelden die vaak per vast bedrag per jaar of meerdere jaren gaat. Vergelijk deze bedragen en kijk ook hoe lang de termijn is. Want als u toch niet elke 2 jaar een nieuwe bril koopt, heeft het geen extra voordeel om een zorgverzekeraar te kiezen die dat wel aanbied.

 

Zorgverzekeringen vergelijken; Is er een collectieve korting mogelijk?

Veel verzekeraars geven extra korting wanneer u via een collectief klant wordt van hun. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap van de ANWB of Vereniging Eigen Huis. Maar ook wanneer u lid bent van het WNF of meedoet met de postcode loterij krijgt u soms extra kortingen. Soms loont het op jaarbasis om zelfs lid te worden van bijvoorbeeld de postcode loterij, u betaalt dan een lot per maand a 9 euro maar krijg top de zorgverzekering 16 a 18 euro per maand korting. Dat is toch mooi meegenomen.

 

 

Ook interessant:

Geld besparen na relatie; premie extra partner pensioen (ANW) stop zetten

Geld besparende tips voor het onderhoudt aan uw dakgoot

Geld besparen met aanschaf juiste elektrische apparaten in huis

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.