Wanneer u in een relatie zit en een huishouden deelt zoals een samenlevingscontract dan is er een grote kas dat u via uw pensioenverzekeraar maandelijks premie betaalt voor extra partner pensioen die onder de ANW valt. Het verschilt per branche en pensioenverzekeraar hoe hoog dit bedrag is. Ook hangt het af van uw leeftijd. Maar wanneer u weer singel bent moet u zelf aangeven dat u geen extra partner pensioen premie meer wilt betalen. Veel singels zijn zich hier niet van bewust en hebben ook vaak andere dingen aan hun hoofd wanneer een relatie is stukgelopen.

 

 

Zoek daarom in uw eigen pensioen gegevens op of u een maandelijkse premie betaalt voor de extra partner pensioen (ANW). Vraag desnoods uw werkgever of iemand van de financiële administratie of ze dit willen opzoeken. Zij dragen namelijk ook een gedeelte af en moeten hier van op de hoogte zijn. Neem ook zeker contact op met uw pensioenverzekeraar voor meer informatie.

 

In veel gevallen zijn er voorwaarden verbonden aan het op tijd opzeggen van de extra partner pensioen premie. Soms moet het voor 1 januari van het nieuwe kalenderjaar gebeuren of binnen 4 weken na de officiële datum van het ui telkaar gaan.

 

 

De hoogte van de premie hangt van een aantal zaken af. Ten eerste de hoogte van het bedrag dat u verzekert. Vaak bieden de pensioen verzekeraars verschillende hoogten aan. Maar ook uw leeftijd is belangrijk want een ouder persoon vormt een groter risico voor de verzekeraar dan een jonger persoon.

 

Ook interessant:

Geld besparende tips voor het onderhoudt aan uw dakgoot

Enkele tips om zelf zorgverzekeringen te vergelijken

Geld besparen met aanschaf juiste elektrische apparaten in huis

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.