ip184-Voordelen-en-nadelen-ANWB-contract-service
ip184-Voordelen-en-nadelen-ANWB-contract-service

De laatste jaren hebben we steeds meer contracten die we afsluiten voor allerlei producten en diensten. Er zijn natuurlijk de grote en belangrijke contracten zoals hypotheken, gas en stroom leveranciers of levensverzekeringen. Maar ook minder belangrijke abonnementen zoals een krant, fitnesslidmaatschap en natuurlijk de gsm abonnementen. Het blijkt dat maar weinig mensen hier een goed en gestructureerd totaal overzicht van hebben. En het is ook niet iets waar je elke maand of week even bij stilstaat. Daarom heeft de ANWB de contract service gecreëerd.

Wat is de ANWB contract service?

De ANWB contract service is een online dienst waar je alle soorten contracten kunt opgeven die je hebt lopen of die je in de toekomst gaat afnemen. Het is een administratief hulpmiddel dat een mooi overzicht kan bieden en waar je in principe ook geld mee kunt besparen. De ANWB contract service geeft je namelijk de mogelijkheid om wanneer je een contract invoert om ook de einddatum of de duur op te geven van het contract. Vervolgens sturen ze je ruim op tijd een email dat het contract afloopt en het misschien interessant kan zijn om over te stappen, iets te wijzigen of het te beëindigen.

Kosten ANWB contract service

De ANWB contract service is gratis voor leden van de ANWB. De meeste mensen worden lid van de ANWB wanneer ze de bekende wegenwachtservice willen afsluiten voor hun auto. Maar je kunt ook alleen lid zijn van de ANWB voor het magazine en de vele voordelen die je via het ANWB collectief kunt afsluiten. Dit losse lidmaatschap kost 17,50 per jaar en dan kunt u ook gebruik maken van de contract service.

Voordelen ANWB contract service

Alle contracten overzichtelijk bij elkaar. Wanneer je consequent gebruik maakt van de service krijg je een compleet en up-to-date overzicht van al je lopende contracten. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld werkloos bent geworden en moet gaan bezuinigen. Dan kun je snel en makkelijk zien welke contracten bijna aflopen en waar je zonder kunt of een goedkopere variant van kan nemen.

Automatische herinnering service via de email wanneer een contract gaat aflopen. Met de service hoeft u zich niet meer druk te maken over aflopende contracten. Voor veel ouders met meerdere kinderen kan dit prettig uitpakken want zo ziet u wanneer het gsm abonnement van uw zoon of dochter afloopt of wanneer het stripboek abonnement waar hij toch nooit meer inleest afloopt.

Je krijgt direct aanbiedingen in de email die interessant kunnen zijn. Een ander voordeel is dat de ANWB meteen enkele opties meestuurt voor de dienst die afloopt. Vaak zijn dit door de ANWB afgesloten diensten waarbij de ANWB een ledenkorting heeft afgedwongen waardoor het goed en goedkoop uit de bus kan komen. Maar het is altijd verstandig om toch even verder op het internet te zoeken naar andere opties!

Nadelen ANWB contract service

Over het algemeen kan gezegd worden dat er niet veel echte nadelen zitten aan deze service van de ANWB. Een nadeel dat aan deze constructievorm hangt is dat je instemt met het feit dat de ANWB jouw interessante aanbiedingen mag doen wanneer een contract afloopt. Meestal lijken deze aanbiedingen interessant omdat je korting krijgt die de ANWB heeft afgedwongen bij de andere partij. Maar dit zegt niets over of wat er wordt aangeboden wel het beste past bij jouw situatie. Ook stem je meestal in dat ze uw gegevens anoniem mogen gebruiken voor andere bedrijfsdoeleinden. En er is natuurlijk altijd de kans dat de gegevens gehackt worden op het internet en derde partijen er iets mee gaan doen.

Bespaar je echt geld met de ANWB contract service?

Of je echt geld bespaart met de contract service ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Ze geven aan dat je nu minder snel aan dure doorlopende verzekeringen en diensten vastzit. Maar de meeste mensen houden dit zelf ook wel in de gaten omdat je weet dat een contract afloopt. Maar voor mensen die dit niet doen of hier echt moeite mee hebben kan deze service zeker uitkomst bieden en kun je geld besparen op contracten die je bij andere partijen hebt lopen.

 

Bronnen:

www.anwb.nl

 

Ook interessant:

Bandenspanning indicator ventieldopjes voor auto

Tips om een tweedehands auto te kopen 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.