Info-paleis geld en bankzaken

Ook na 2014 kunt u als werknemer gebruik maken van het fietsplan. Veel mensen denken dat de regeling gestopt is maar dit is niet zo. Er is wel wat veranderd rondom de belastingvoordelen waar ook fietsplan onder valt. Maar inhoudelijk is de regeling hetzelfde gebleven.

 

 De grootste verandering is dat de fietsplan regeling nu niet meer op zichzelf staat als belastingvoordeel regeling bij de overheid. De overheid heeft namelijk de wetgeving aangepast waardoor uw werkgever nog maar maximaal een bepaald deel van uw jaarsalaris kan aftrekken van de inkomstenbelasting. In de praktijk betekent dit dat in de meeste gevallen werkgevers minder belastingvoordeel aan hun werkgevers kunnen geven. Denk hierbij aan het kerstpakket, fietsplan regeling, woonwerk verkeer vergoeding, bedrijfsuitje enz… al deze aftrekposten vallen nu onder één noemer.

 

 

Fietsplan zelf regelen met uw werkgever

Het is goed mogelijk om de fietsplan regeling na 2014 zelf te regelen samen met uw werkgever. Veel mensen denken dat ze het fietsplan moeten aanvragen en regelen via een tussen organisatie. Dit is niet het geval. Het enige wat die tussen organisaties doen is een stukje van de te verdelen financiële winsttaart opstrijken door uw werkgever een beetje werk uit handen te nemen. Het aanvragen, doorgeven en afhandelen van de fietsplan regeling is niet zo moeilijk en u en uw werkgever of de administratie afdeling moet hier normaal gesproken uit kunnen komen.

 

De fietsplan regels zijn na 2014 hetzelfde gebleven

U kunt nog tot en met 31 december 2014 gebruikmaken van de fietsplan regeling zoals deze altijd al is geweest. Kort samengevat zijn dat de volgende hoofdpunten:

-) 749,- euro van de prijs van de fiets komt in aanmerking voor belasting voordeel.

-) de fiets mag meer kosten dan de 749,- maar over dit gedeelte kan uw werkgever geen inkomstenbelasting aftrekken

-) Tevens moet de prijs van de fiets de cataloguswaarde zijn en geen aanbieding.

-) De fiets mag geen tweedehands fiets zijn.

-) Een elektrische fiets is gewoon toegestaan.

-) u mag maar een keer in de drie jaar mee doen met het fietsplan.

-) het is toegestaan om accessoires mee te financieren boven de 749,- euro. Dit is per kalender jaar 82,- euro.

 

 

Waar meer informatie te vinden?

Op de websites van de overheid en de belastingdienst kunt u en uw werkgever de precieze voorwaarden van de fietsplan regeling vinden. Mocht u nog steeds vragen hebben dan kunt u het beste contact opnemen met deze instanties.

 

Ook interessant:

Geld besparen met aanschaf juiste elektrische apparaten in huis

Oude film en beeld materialen digitaal laten maken

Tips en ideeën voor vrijgezellenfeest bij een 2de huwelijk

Alles over contactloos betalen met uw pinpas

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.