Voordelen zweefdeur kast systeem

Het grootste voordeel van een zweefdeur kastsysteem is dat de deuren niet de ruimte inkomen wanneer u in de kast moet zijn. Hierdoor is het zweefdeur systeem compact te noemen. Ook vinden mensen het vaak mooier staan dan losse deuren in bijvoorbeeld een slaapkamer. En wanneer goed gemonteerd lopen de deuren ook heel licht wanneer u ze wilt bewegen.

 

Nadelen zweefdeur kast systeem

Een zweefdeur kast systeem heeft niet veel nadelen. Een nadeel is dat ze lastiger met een slot uitgevoerd kunnen worden wanneer u hem afsluitbaar wilt maken. Ook zijn ze meestal wat beweeglijker omdat de deuren zweven. Als laatste nadeel kan gezegd worden dat de deuren meestal kwetsbaarder zijn dan een standaard kastdeur. Dit komt vooral omdat men meestal kiest voor een zo dun mogelijke plankdikte om het totaal gewicht zo laag mogelijk te houden. Dit kan vooral in kinderkamers problemen geven.

 

Hoe dikker de plank hoe zwaarder het systeem wordt

Bepaal vooraf hoe groot het deur oppervlak moet worden en hoeveel deuren u hiervoor wilt gaan hangen. Bepaal daarna de gewenste dikte van de deurplank. Hoe dikker de plank hoe zwaarder de zweefkastdeur wordt. Let er ook op dat sommige zweefdeur kastsystemen een bepaalde minimale en maximale plank dikte moeten hebben. Vooral wanneer u dunne platen wilt gebruiken van 4mm of 6mm dik moet u hier op letten.

 

Zorg voor voldoende deur overlapping

Houdt vooraf rekening met het feit dat de zweefdeuren in gesloten toestand een stuk voor elkaar hangen. Dit omdat u anders in de kast kunt kijken, maar ook omdat dan stof en ander vuil makkelijker in de kast komt. Een overlapping van 5 cm tot maximaal 10 cm is voldoende.

 

Hoe beter de rollagers hoe spoeler de deur schuift

Over het algemeen kan gezegd worden dat de duurdere systemen betere kwaliteit rollagers gebruiken. Dit is vooral belangrijk wanneer u grote en relatief zware deuren gaat gebruiken. Denk er ook aan dat u de schuifdeuren jaren lang wilt gaan gebruiken en vaak ook best intensief wanneer het bijvoorbeeld een klerenkast is. U wilt dan niet dat na verloop van tijd de deuren stroever gaan lopen of bijvoorbeeld makkelijk uit de geleidingrail schieten. Daarom is het altijd aan te raden om de kwaliteit van de verschillende systemen waar u uit kunt kiezen te vergelijken en wanneer u het u kunt veroorloven de beste te kiezen.

 

Let op de positie van de handvatten of handvatgaten in uw schuifdeuren

Het is handig wanneer u van te voren bepaald waar de eventuele handvatten of handvatgaten komen. Een veel gemaakte fout is dat men ze te dicht aan de rand maakt en dat deze vervolgens achter een andere schuifdeur verdwijnen. Hierdoor kunt u ze niet beetpakken wanneer u de deur open wilt doen of nog erger de deur gaat niet ver genoeg achter de andere langs.

 

Ook interessant:

 Tips om zelf een grote houten plantenstandaard te maken

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.