ip186-Tips-zelf-ophangen-plaffonairre

Plafonnière plaatsen; bekijk de huidige situatie

Wanneer u een nieuwe plafonnière of hanglamp wilt plaatsen is het belangrijk om vooraf te kijken naar de huidige situatie. Ten eerste is het belangrijk om de oude plafonnière te verwijderen wanneer dit nog niet is gebeurt. U kunt daarna namelijk zien of er bijvoorbeeld veel verkleuring is opgestreden of beschadigingen aan het plafond. Ook kunt u controleren of de elektra aansluitdoos nog intact is en goed vastzit. Er bestaan namelijk verschillende aansluitdozen, sommige hebben bijvoorbeeld op elke hoek een schroefdraad ophangpunt terwijl andere er maar twee hebben. De grote van de doos is meestal een standaard maat maar controleer dit toch maar altijd even wanneer u er toch de tijd voor heeft genomen.

Plafonnière plaatsen; meet de ophanging van de oude plafonnière op

Wanneer u een oude plafonnière er af heeft gehaald kunt u mooi overnemen hoe deze was bevestigd. Ook kunt u vaak de moertjes en ringetjes hergebruiken. Dit is goed voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Plafonnière plaatsen; meet in de winkel de bevestigingsopties op

Als u de thuis situatie goed in kaart heeft gebracht kunt u met deze informatie beter een geschikte plafonnière uitkiezen. Vraag in de winkel ook gerust of de verpakking open gemaakt kan worden zodat u de ophangmethoden kunt opmeten. Op deze manier weet u van te voren of de plafonnière makkelijk geplaatst kan worden.

Plafonnière past niet; gebruik een tussen plank

In veel gevallen kopen mensen eerst de plafonnière die ze het mooist vinden en kijken daarna wel hoe ze deze aan het plafond gaan bevestigen. Hierdoor kan het voorkomen dat de voet van de lamp niet past op de aansluit plafonddoos. Of de voet van de vorige plafonnière was veel groter waardoor u nu een lelijke verkleuring ziet op uw plafond. Wat dan een slimme manier is om dit mooi op te lossen is om een plank in een ronde, vierkante of zeshoekige vorm als tussen plaat te gebruiken. U kunt deze plank mooi schilderen naar uw eigen wensen. Vervolgens neemt u de gaten over van de plafonddoos en maakt u deze in de plank. U doet hetzelfde voor de plafonnière indien dit nodig is en op deze manier kunt u op een mooie manier eventuele lelijke overgangen camoufleren.

 

Ook interessant:

 

Tips om zelf een grote houten plantenstandaard te maken

Voordelen en nadelen honingraat platen voor grind in uw tuin

 

 

Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.