Veel mensen in Nederland hebben thuis nog film en beeldmateriaal liggen van vroeger. Het zijn vaak oude dia's, videobanden of 8mm films die ze niet meer kunnen bekijken. Dit komt omdat de meeste mensen geen projector of videorecorder meer hebben. U kunt deze oude beeld materialen laten omzetten naar digitale bestanden die u vervolgens op uw computer of tv kunt afspelen en bekijken.

 

Zelf dia's inscannen met een digitale diascanner

Wanneer u heel veel dia's heeft is het misschien een idee om ze zelf digitaal te maken. Dit kan door een digitale diascanner te kopen. Deze apparaten zijn de laatste jaren steeds populairder, gemakkelijker te bedienen en goedkoper geworden. Het grote voordeel is dat u nu in uw eigen tijd en tempo de dia's digitaal kunt maken. Een tweede voordeel is dat u waarschijnlijk minder geld kwijt bent. Als nadeel kan genoemd worden dat de kwaliteit misschien iets minder is dan dat u het in een winkel laat doen. Mits ze daar een echt dure en professionele machine hebben staan.

 Uw oude films laten digitaliseren in een winkel

Tegenwoordig zijn er steeds meer winkels waar u terecht kunt om uw beeldmateriaal om te laten zetten naar digitaal. Ze hebben vaak professionele apparatuur waarmee ze al uw dia's, videobanden, 8mm films en bandjes om kunnen zetten naar een digitaal bestand. Ze zetten dit vervolgens voor u op een cd, dvd of USB-stick. Hierdoor heeft u al uw oude herinneringen aan vroeger kant en klaar om te bekijken op uw computer of televisie. U kunt ook een extra kopie vragen die u als archief ergens kunt opbergen.

 

Een digitaal archief leuk voor feesten of voor later

Wanneer u al uw oude foto's en filmpjes digitaal heeft kunt u ze ook gebruiken om er leuke dingen van te maken. Denk aan foto collages voor aan uw muur. Of misschien heeft u binnenkort een huwelijksfeest van iemand en kunt u oude foto's en filmpjes gebruiken om de mensen te verrassen met beelden van vroeger. Let er ook op dat bijvoorbeeld een draagbare harddisk ooit oud gaat worden. denk bijvoorbeeld een de drivers of de aansluitmogelijkheden.

 

Uw dierbare films en foto's beschermen tegen brand of diefstal

Veel mensen staan er niet bij stil dat mocht er ooit brand uitbreken in uw huis, u al uw oude beeldmateriaal ook kwijt bent en deze nooit meer terug kunt kijken. Nu zult u denken als ik de cd, dvd of USB-stick in mijn huis heb liggen tijdens de brand ben ik het alsnog kwijt. Maar u kunt nu u alles op een cd, dvd of USB-stick heeft staan er een kopie van maken en deze bij een familielid of kennis neerleggen. Het neemt weinig ruimte in beslag en op deze manier heeft u een goede back-up systeem voor uw dierbare foto's en films.

 Belangrijk

Aan alle informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden en dienen uitsluitend ter informatie.

 

©Info-Paleis. Alle artikelen op deze site vallen onder de auteurswet. Niets van deze tekst mag dan ook zonder toestemming op welke wijze dan ook gekopieerd worden.